Dünya Eriyor: Antarktika'dan Siirt'in 5 Katı Büyüklüğünde Buz Parçası Koptu!

Antarktika'da bulunan Brunt Ice Shelf buzulu, büyük bir kopuşa ev sahipliği yaptı. 1.500 kilometrekareyi aşkın yüzölçümüne sahip buzul, ana karadan koptu ve eriyerek okyanusa karışması bekleniyor.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Küresel ısınmanın etkisiyle son zamanlarda her yıl milyarlarca ton buzul eriyor. Artan sıcaklıklarla birlikte buzullarda devasa kütleli buzul parçaları koparak okyanusa karışıyor.

Antarktika kıyısındaki Brunt Ice Shelf buzulu, geçtiğimiz günlerde neredeyse 2 Yalova büyüklüğündeki bir parçasından oldu. Toplam 256 milyar tonluk buzul, ana parçasından koptu.

British Antarctic Survey tarafından paylaşılan açıklamaya göre buzul, 150 metre kalınlığa sahipti. Kopan parçanın yüzölçümü ise 1.550 kilometrekare idi. Buzulun kopması, 22 Ocak'ta TSİ 22.00 – 23.00 arasında gerçekleşti. Peki parça neden koptu?

Brunt Ice Shelf'teki kopmalar aslında uzun süredir devam ediyor. Son kopmanın yaşandığı bölge olan Chasm-1, artık bir kırılıma noktasına dönüşmüş durumda ve on yılı aşkın süredir küçülmeye devam ediyor. Yaşanan son kopma, bölgede son yıllarda gerçekleşen en büyük ikinci kopma olarak kayıtlara geçti.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Şiddetli Yağış Botan Çayını Çamura Buladı
Siirt'te sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi! Vatandaşlar yürümekte zorlandı!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR