Dolar baskı altında, altın ralli yaptı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, son 40 yılın en hızlı parasal sıkılaştırma programının sonuna gelindiğini ima ettiği açıklamaları nedeniyle dolar endeksi baskı altına girdi ve altın fiyatları ralli yaptı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Fed Başkanı Powell'ın son kırk yılın en hızlı para politikası sıkılaştırma programının sona erdiği mesajını vermesi altın ve gümüş piyasasında hareketlilik yarattı. Fed faiz artırımını durdurdu ve bankacılık krizine dair endişeler arttı. Altın ons başına 2079 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti ve gram altın 1300 TL ile rekor kırdı.

Uzmanlar, altının özellikle dolar üzerindeki baskının artmasıyla yılın geri kalanında 2100-2300 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyorlar. Gümüş de benzer bir eğilim göstererek ons başına 26 dolara yaklaştı. Gümüş Enstitüsü, küresel gümüş talebindeki artışın arz açığını ortaya çıkardığını ve fiyatları destekleyebileceğini belirtti. Uzmanlara göre gümüşün arkasındaki momentum, metali bir noktada 30 dolarlık zirveye taşıyabilecek bir dizi yüksek seviyeye işaret ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirtli İş İnsanı Yılmaz Konuk'tan Bodrum'da Denize Yakın Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı
Siirt'te O Bölgede Yaşanan Kazaların Ardı Arkası Kesilmiyor! Yetkililer Neden Önlem Almıyor?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR