DEVA PARTİSİ SİİRT İL TEŞKİLATI BASINA TANITILDI

TAKİP ET:
Yahya Kara

Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi'nin Umut Dayanan başkanlığındaki Siirt İl Teşkilatı tanıtım toplantısı düzenledi.

Siirt Barden Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına il başkanı, ilçe başkanları ve kurucu üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Av. Umut Dayanan Siirt genelinde yürütülen örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

'DEVA Partisi hiçbir şeyin veya hiçbir partinin devamı değildir.'

Ortak Akıla, çoğulculuğa ve istişareye önem veriyoruz diyen Dayanan, '09 Mart 2020 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Ali BABACAN liderliğinde kurulan, Demokrasi ve Atılım Partisi kısa adıyla DEVA Partisi; hiçbir şeyin veya hiçbir partinin devamı değildir. Deva Partisinde biz yeni bir kimlik inşa ediyoruz. Ortak Akıla, çoğulculuğa ve istişareye önem veriyoruz. Türkiye'nin en acil ihtiyaçlarını karşılayacak,  en ciddi sorunlarını çözecek perspektifin ancak, birleştirici ve bütünleştirici bir siyasi hareketle mümkün olacağına inanıyoruz.' dedi.

'Kürt sorununun çözümü için bütün hassasiyeti göstereceğiz.'

Kürt sorununa ilişkin konuşan Dayanan, 'Güneydoğu Anadolu bölgesindeki insan hakları aktivisteleri, insan hakları dernekleri, sivil toplum örgütleri, barolar, diğer inisiyatifler ile birlikte istişare ederek bu konuyu çözmek istiyoruz. Parti programında da Kürt meselesinin barışçıl yollardan çözümü, anadilde eğitim gibi birçok temel alanda reform niteliği taşıyan hususlar mevcut. Bundan dolayı da biz iktidara geldiğimiz zamanda hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi yok saymadan, bölgenin kanayan en büyük yarası olan Kürt sorununun çözümü için bütün hassasiyeti göstereceğiz. Diyalog kapılarımız açık olacak. Nitekim şuanda da öyle. Diğer partilerle aramız son derece iyi Biz siyasette yeni bir dil, yeni bir söylem geliştirmeye çalışıyoruz ve bunu yaparken de kimseyi ötekileştirmeden kimseyi yok saymadan yapmaya çalışıyoruz.' şeklinde konuştu.

DEVA Partisi, parti programında yer alan politikalarını şu şekilde sıraladı: