Büyük Güneydoğu Depremleri Sonucunda Hangi İlde Kaç Binanın Ağır Hasarlı Olduğu Açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyük Güneydoğu derp depreminin en çok etkilediği 13 ilde hasar tespit çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalardan ilk rakamlar paylaşıldı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yıkımına yol açan çifte Kahramanmaraş depremlerinin dokuzuncu günündeyiz. Türkiye şu an özellikle de bölgede teyakkuz halinde. Bir yandan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan depremzedeler için kalacak yer, sıcak gıda ve diğer ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise bölgedeki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat'taki depremler en çok 10 kenti etkiledi ancak çevre illerde de hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bu bağlamda; konuyla ilgili bir rapor yayınlayan Bakanlık, 13 ilimizde yürüttüğü çalışmalarla ilgili sonuçları açıkladı. Toplam 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapan yetkililer, 33 bin 143 binada bulunan 153 bin 506 bağımsız birimin acil yıkılması gerektiği sonucuna ulaştılar.

İşte hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bölgelerden gelen sonuçlar Kahramanmaraş Hatay Gaziantep Osmaniye Malatya Adıyaman Adana Diyarbakır Şanlıurfa Kayseri Kilis Elazığ Niğde
ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt'te Kahreden Kaza! Devrilen Traktörün Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te zincirleme kazada: 3 kişi yaralandı
Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Misafirlerine Siirt Perde Pilavı İkramında Bulundu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR