Botan'da balıkçının oltasına takılan balık 16 bin liraya satıldı

Botan Çayı'nda, balıkçının oltasına takılan dev Turna, 16 bin liraya alıcı buldu! 2 metre uzunluğundaki 80 kilogramlık Turna balığı, kilosu 200 liradan satıldı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Botan Çayı'nda, balıkçının oltasına takılan dev Turna, 16 bin liraya alıcı buldu! 2 metre uzunluğundaki 80 kilogramlık Turna balığı, kilosu 200 liradan satıldı. pic.twitter.com/WOZBpzV0zx — Artı Siirt Haber Ajansı (@ArtiSiirtHaber) December 22, 2023

Batman'da uzun yıllardır balıkçılıkla uğraşan balıkçı Bilal Altuner, Botan Çayı'nda gerçekleşen olağanüstü bir avla dikkat çekti. Altuner'in oltasına takılan dev turna balığı, 2 metre uzunluğunda ve 80 kilogram ağırlığındaydı. Balık, kilosu 200 liradan hesaplanarak 16 bin liraya alıcı buldu.

Batman'dan Siirt'e kadar uzanan Botan Çayı, balıkçılık için zengin bir potansiyele sahip olmasıyla bilinirken, Altuner'in bu büyük başarısı bölgede heyecan yarattı. 25 yıllık balıkçılık kariyerinde nadir rastlanan bir zafer elde eden Altuner, avladığı dev turna balığını tezgahında sergileyerek satışa çıkardı.

2 metrelik dev balık, kilosu 200 liradan belirlenen fiyatla hemen ilgi gördü. Yoldan geçen vatandaşlar, bu olağanüstü doğa harikasına büyük ilgi gösterdi. Dev turna balığı, kilolar halinde 16 bin liraya satılarak bölgede konuşulan bir olay haline geldi.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'e, 20 günlük ömrü olan çiçeği görmek için Mardin'den gelip, dağda 7 kilometre yürüdüler
Türkiye'nin en 'genç' illeri arasında bakın Siirt kaçıncı oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR