Bilim Kurulu üyesinden Diyanet'e çağrı: 'Ramazan ayında aşı olacaklar oruç tutmayabilir' fetvası verin

TAKİP ET:
Yahya Kara

Dr. Akın, 'Ramazan ayı çok özel bir ay. Ama bu ayda da insanlarımızın ölmemesi, hastalanmaması ve hastaneye yatmaması çok önemli. O yüzden Ramazan ayında insanlar aşı olacağı günler belki oruç tutmayabilirler. Bu konuda Diyanet İşleri fetva verebilir' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Ramazan ayında koronavirüs aşı uygulamasının devam etmesi gerektiğini söyleyip Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrı yaptı. 'Tüm Müslüman camia için Ramazan ayı çok özel bir ay' hatırlatması yapan Prof. Dr. Akın, 'Ama bu ayda da insanlarımızın ölmemesi, hastalanmaması ve hastaneye yatmaması çok önemli. O yüzden Ramazan ayında insanlar aşı olacağı günler belki oruç tutmayabilirler. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vereceği öneriler toplum sağlığımızın korunmasına büyük katkılar sağlayabilir. Hiç olmazsa, aşı olacakları gün belki oruç tutmayıp daha sonra eksik oruçlarını tamamlayabilirler.' dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt'te Kahreden Kaza! Devrilen Traktörün Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te sağanak yağış nedeniyle heyelan oluşan köy yollarında çalışma devam ediyor
Siirt'te İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR