Barış Pınarı Harekatı'nda Son Durum

TAKİP ET:
Yahya Kara

Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında 40'tanfazla terörist teslim olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye'nin güneyini terörkoridorundan temizlemek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında40'tan fazla YPG/PKK'lı teröristin teslim olduğu bildirildi.

Ayrıca Suriye'nin Rakka ve Tabga bölgelerinde YPG/PKK'lıteröristlerin zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiğibelirtildi.

Harekat kapsamında, Rakka ve Tabga bölgelerinde örgütünzorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği, teslim olanterörist sayısının ise 40'ı aştığı öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fırat'ındoğusunda sürdürülen Barış Pınarı Harekatı, terör örgütünde moral bozukluğu veçözülmeye neden oldu.

Tabga ve Rakka bölgelerinde örgütün zorla silahaltına aldığı600'e yakın teröristin firar ettiği, teslim olan terörist sayısının da 40'ıgeçtiği öğrenildi. Ayrıca, Fırat'ın doğusunda terör örgütü ile hareket edenArapların büyük bölümünün örgüte olan desteğini çekmeye başladığı tespitedildi. Öte yandan terör örgütü PKK-YPG'nin, Haseke'de eylem yaptırarak, 'DEAŞgeri döndü' algısı oluşturmaya çalıştığına dair duyumlar alındı.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirtspor Ligden Düştü! Yeni sezona Bölgesel Amatör Ligde devam edecek...
Siirt'te Evin Çatısında Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR