Bakanlar, Siirt'te Fabrikanın Temel Atma Törenine Katıldı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji veTabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve beraberindeki heyet Siirt Valiliğiniziyaret etti.

Siirt Organize Sanayi Bölgesinde çinko metal külçe üretimtesisi temel atma törenine katılmak üzere Siirt'te gelen Sanayi ve TeknolojiBakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmezvaliliği ziyaret etti. Valilik girişinde Bakan Varank ve Dönmez'i Siirt ValisiAli Fuat Atik, Vali Yardımcıları, Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzuve protokol üyeleri karşıladı. Valiliğe geçen Bakan Varank ve Dönmez, şerefdefterini imzaladı. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Varank,'Müjdeli haber için Siirt'teyiz. Çağrı merkezinin açılışını yapacağız.Daha sonra Türkiye'miz açısından önemli bir yatırımın temel atma töreninigerçekleştireceğiz. Türkiye'de yüzde yüz saflıkta kurşun çinko üretilmiyor bizmaden olarak bunları üretim yurt dışına gönderiyoruz. Burada temeliniatacağımız ilk kurşun çinko yüzde yüz saflıkta üretmeye başlayacağız.' dedi.

Daha sonra açıklama yapan Bakan Dönmez, 'Önemli tesisinaçılışını yapacağız. Metal çinko izole tesisi temel atma törenini gerçekleştireceğiz.Tesis tüm hatlarıyla faaliyete geçecek. 2 bin kişide istihdam edilecek. Siirtson zamanlarda önemli yatırımlar yapılan şehirlerden bir tanesi.' diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve TabiiKaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez, Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkilerBaşkanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Osman Ören, Siirt AK Parti İl Başkanı EkremOlğaç'ı ve partilileri ziyaret etti.

Heyet burada, Ziyaret Belediye Başkanı Murat Akgün'ünpartiye katılım törenine katıldı.

Siirt Organize Sanayi Bölgesinde çinko metal külçe üretim tesisi temel atma törenine katılan heyet ilimizden ayrıldı.