Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2019'da Ne Yaptı?

TAKİP ET:
Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı olarakbaşlattığımız 'kurum müdürleriyle söyleşi' programımızın ilk konuğu Siirt AileÇalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Gökhan Merakçı oldu.

  1. Aileyi bir arada tutabilmek için hangi Sosyalve Ekonomik Destek Hizmeti veriyorsunuz?

Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri GenelMüdürlüğünce yürütülen: Yoksullukiçinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşükseviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere çocuklarını yanındabakımına imkn sağlanması amacıyla kaynakların yeterliliği ölçüsünde yapılanekonomik destek hizmeti ile ailelere yapılacak psiko-sosyal destekhizmeti olan sosyal hizmet desteğini kapsamaktadır. 2019 Yılı itibariyleİl Müdürlüğümüzce Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında 925 aileye 10.124,105 TL tutarındaSed yardımıyapılmıştır.

2) Hangi durumdaki vatandaşa Evde BakımYardımı yapıyorsunuz?

BakanlığımızEngelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen bir yardım hizmetiolup, Her ne ad altında olursaolsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişibaşına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının2/3'ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımınadestek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

2019Yılı itibariyle İl Müdürlüğümüzce Evde Bakım Yardımı kapsamında 3043 Engelli vatandaşa 47.069.057,47TL tutarında Evde Bakım Yardımıyapılmıştır.

3- İhtiyaç sahibi vatandaşları nasıltespit ediyorsunuz?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım vesosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım vesosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamuhizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanmasıamacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini deiçeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarınıniyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın sağladığı sosyalyardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde, etkin birşekilde denetlenebilecektir.

ZiyaretEdilen Hane Sayısı: 2019 Yılıitibariyle İl Müdürlüğümüzce 24 Asdeppersoneliyle 10.100 hane ziyaret edilmiş olup bakanlığımızca verilenhizmetlerle ilgili bilgi verilmiştir.

4) Şehit Yakınları ve Gazilere Tanınanİstihdam Hakkından bahseder misiniz? 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek 1 inci maddesinegöre şehit yakınları ve gazilere tanınan istihdam hakkıdır. Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler GenelMüdürlüğü ve Devlet Personel Başkanlığı'nca birlikte yürütülmektedir.

2019Yılı itibariyle İl Müdürlüğümüzce Hizmetin başlangıcından bu yana 505 Şehit ve Gazi Yakınıİstihdam hakkından yararlandırılmıştır.

5) Şehit ve Gazi Yakını olanlara başkahizmetleriniz var mı?

ÜcretsizSeyahat Kartı : Ülkemizdeengel durumu olan, yaşlılar, gazi ve şehit yakını olan kişiler için devlettarafından bulundukları il ve ilçelerde ücretsiz olarak toplutaşıma hizmeti veren tüm işletmelerde kullanabilmesi açısından ücretsizseyahat kartı imkanı sunulmaktadır.

İl MüdürlüğümüzceHizmetin başlangıcından bu yana 886Şehit ve Gazi Yakınına ücretsizseyahat kartı verilmiştir.

6- Vatandaşların bilgilendirilmesi açısındaneğitim çalışmalarını oluyor mu? Siirt Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl MüdürlüğümüzceVerilen Eğitimler

İl Müdürlüğümüzce 2019 Yılı içerisinde KamuKurum ve Kuruluşları Personeline ve Halk Eğitimi Kapsamında;

  1. TürkiyeBağımlıkla Mücadele Eğitimi kapsamında 680kişiye,
  2. Aile Eğitimprogramı ve Evlilik öncesi Eğitimi programı kapsamında 330 kişiye,
  3. KadınaYönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında 225kişiye,
  4. ÇocukYetiştirmede Temel Beceriler Eğitimi kapsamında 100 kişiye,

Eğitim verilmiş olup toplamda 1335 kişiye eğitim verilmiştir.

7- 2020yılı için neler planlıyorsunuz?

2020yılında İl Müdürlüğümüzce yürütülen ASDEP Ziyaretlerini arttırarak daha çoksayıda aileye ulaşmak.

AileEğitimleri

KadınaYönelik Şiddetin Önlenmesine Yönelik Eğitimleri

BağımlılıklaMücadele Eğitimlerini arttırmak

SuçaSürüklenen Çocukların suçtan korunması için başlatılan faaliyetleri devamettirmek

EngelliEvde Bakım Evde Bakım Hizmeti ile Sosyal Ekonomik Destek Hizmetlerini arttırmak

Vatandaşlarımızınsosyal- ekonomik destek talepleri,çocuk, kadın, engelli bireylere yönelik istismar, şiddet ihbarlarını 24 saatücretsiz hizmet veren Bakanlığımız Alo 183 Sosyal Destek Merkezinebildirebileceklerini de paylașmak isterim.

ArtıSiirt Haber Ajansı olarak programımıza katıldığınız için teşekkür ederiz.

Biz de Artı Siirt'e teşekkür ederiz.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Cimer Eğitim Ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Siirt'in meşhur lezzetine tescil! İşte tarifi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR