5 OKULA BAŞARI BELGESİ

TAKİP ET:
Yahya Kara

İlimizde KTS (Kalite Takip Sistemi) başarı belgelerini hakkazanan 5 imam Hatip okulumuzun müdürlerine belgelerini takdim edildi.

İlimizin eğitim kalitesinin geçen dönemde sonlara düştüğübiliniyorken, İmam Hatip Lise müdürlerine hangi eğitimdeki başarılarınınkarşılığı başarı belgeleri verildiği merak konusu oldu. Kalite takip sistemiile eğitimin kalitesi aynı şeyler değil diyenlere de aşağıdaki belgeyiokumalarını tavsiye ederiz.

'Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve İmam HatipOrtaokullarında ulusal düzeyde eğitim ve öğretimde standart ve kaliteyi yükseltmek,küresel ihtiyaçlar ve beklentiler bağlamında eğitimin niteliğini arttırmak,daha ileriye taşımak ve süreklilik kazandırmak; okulların fiziki imkanlarınıöğrenmeyi ve öğretimi kolaylaştıracak şekilde iyileştirmek, bireylerin vetoplumun ihtiyaçlarını ve beklentilerini dikkate alarak öğrenme-öğretmesüreçlerini sürekli yenilemek ve geliştirmek; yönetici ve öğretmenlerin meslekigelişimlerine süreklilik kazandırmak, etkin bir izleme ve değerlendirme sistemiile okullar arasında uygulama birlikteliğini sağlamak için 2017 yılında''Vizyon Belgesi'' hazırlanmıştır. Söz konusu ''Vizyon Belgesi''nde 7 (yedi)alan bulunmaktadır. Genel Müdürlüğümüzce, bu alanlarda imam hatip okullarıtarafından gerçekleştirilen eylemler her ay Kalite Takip Sistemi (KTS) adı verilenelektronik yazılım sistemi ile takip edilmektedir.'

Söz konusu başarı belgeleri alanlar; yukarıda geçtiği gibi:'ulusal düzeyde eğitim ve öğretimde standart ve kaliteyi yükseltmek, küresel ihtiyaçlar ve beklentiler bağlamında eğitimin niteliğini arttırmak, daha ileriye taşımak ve süreklilik kazandırmak…' hususunda gerçek başarılı olmuşlar ise, geçen dönemin başarısızlığını kimlere yüklemek gerekiyor. Başarı belgeleri alan lise müdürlerimiz, 'kalite takip sistemi' hususunda mutlaka gerekli belge ve formları iyi doldurmuş olacaklar. Vatandaşlar istatistikî, kğıt üzeri başarı hikyesi duymak yerine, bu başarıları kendi çocukları üzerinde görmek istiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt'te Kahreden Kaza! Devrilen Traktörün Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
Siirt'te 'Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan' projesi tamamlandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR