'25. Acil Tıp Sempozyumu' Siirt'te Yapıldı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle '25. Acil Tıp Sempozyumu' Siirt'te düzenlendi.

TÜRGEV Emine Erdoğan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilensempozyumun açılışında konuşan ATUDER Başkanı Prof. Dr. Cander, hastanelerinacil servislerinde görev yapan çalışanların sağlık ordusunun en fedakar üyeleriolduğunu belirtti.

Artı Siirt Haber Ajansının da geçen günlerde haberleştirdiğikonuya ilişkin Türkiye'de acil servis anlayışının halk tarafından yeterinceanlaşılamadığını belirten Cander, hastanelerin acil servislerine günde binlercekişinin başvurduğunu, bu rakamın gelişmiş ülkelere oranla çok daha fazlaolduğunu kaydetti.

Acil tıp çalışanlarının tıp dünyası için çok önemli yertuttuğunu ifade eden Cander, 'Acil tıp çalışanları sağlık ordusunun özelbirlikleri gibi. Her zaman en önde ve çok zor şartlar altında görev yapıyorfakat onların isimlerini kimse bilmez. Zaman zaman şiddete de maruzkalabiliyor. Bunların sorunları ve çözüm noktalarını ayrıntılı olarakirdeleyeceğiz.' dedi.

Cander, ATUDER'in yurt içinde ve yurt dışında yaptığıfaaliyetlerle bilimsel bir kuruluş haline geldiğine dikkati çeken ülkeyi en iyibir şekilde temsil ettiklerini aktardı.

SİÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca da 6 ay öncebin 500 kişinin katılımıyla 'Tıp Zirvesi' düzenlediklerini dilegetirerek bugün gerçekleştirilen sempozyumun da önemli olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür de Siirt'e sağlık alanındayapılan yatırımlara değinerek şöyle konuştu:

'Son 10 yılda ilimizde Sağlık Bakanlığının araç vepersonel desteğiyle Türkiye standartlarında hizmet verilmektedir. İlimizdeAmbulans Servis Başhekimliğine bağlı 19 istasyonda toplam 47 ambulans, 15doktor, 72 ATT, 53 paramedik ve 44 şoförle hastane öncesi acil sağlıkhizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın son yıllarda özel uçakambulans, ambulans helikopter hizmetinin tüm vatandaşlara sunulmasınısağlıyoruz.'

2 gün sürecek sempozyum konuşmaların ardından acil tıpkonusunda düzenlenen oturumlarla devam edecek.

Sempozyuma, Vali Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, ATUDER yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Son dakika: İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu!
Siirtspor Ligden Düştü! Yeni sezona Bölgesel Amatör Ligde devam edecek...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR