Altın haftaya rekor fiyatla başladı

ABD'de cuma günü açıklanan işsizlik rakamları, Fed'in faiz politikasını gevşeteceği beklentisini güçlendirince altın fiyatları yeni rekor seviyeleri gördü. Döviz kurları da hafif yükselişte.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 'şahin' tutumunu yumuşatabileceği beklentisi ve Çin'in 2020'den sonra ilk kez sınırlarını dış dünyaya açmasıyla pozitif bir seyir izleniyor. ABD'de de cuma günü açıklanan istihdam raporunda, tarım dışı istihdam aralıkta 223 bin artarak beklentileri geride bırakırken, ücret artışları ile çalışma saatlerinin yavaşlaması Fed'in faiz artış hızını düşüreceği beklentisini güçlendirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın gelecek ay yüzde 75 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, 50 baz puanlık faiz artışı da yüzde 25 ile olasılık dahilinde bulunmaya devam ediyor. Analistler, iş gücü piyasasındaki yavaşlama sinyalleriyle birlikte enflasyon baskısının azalacağına yönelik beklentilerin güçlendiğini kaydederek, perşembe günü açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini söyledi.

GRAM ALTIN BİN 156 LİRAYA YÜKSELDİ

Fed'in faiz artış hızını yavaşlatacağı öngörüsü doları frenlerken, değerli metallerin önü açıldı. Serbest piyasada gram altın bin 140 liradan alınan gram altın bin 154 liradan satılıyor. Yeni çeyrek altının satış fiyatı bin 891 lira. Altının ons fiyatı da bin 878 dolar.

İstanbul serbest piyasada dolar 18,92 liradan, euro 20,20 liradan işlem görüyor.

En büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin ise bir süredir takıldığı 16 bin dolar sınırını geçti. Bitcoin güne 17 bin 207 dolardan başladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN