Almanya'da eğlence amaçlı esrar kullanımı yasallaşıyor

2016'dan beri eczanelerde tıbbi esrar satışına izin verilen Almanya'da eğlence amaçlı satış ve kullanımın da yasallaşmasına bir adım daha yaklaşıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Almanya'da 30 grama kadar esrarın eğlence amaçlı olarak yasal bir şekilde satın alınması, bulundurulması ve üretilmesinin önü açıldı.

Geçen yıldan beri üzerinden tartışılan reform planıyla ilgili yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, federal hükümetin kabinesinin, yetişkinlere eğlence amaçlı kullanılmaz üzere, kontrollü olarak esrar dağıtılması planının kilit maddeleri üzerinde anlaştığını duyurdu.

Lauterbach esrarı yasallaştırmak istemelerinin amacının karaborsanın önüne geçmek olduğunun altını çizip esrar satışı yapılacak lisanslı yerlerin de titizlikle denetimden geçirileceğini belirtti.

Reform planı dahilinde doktorların kürtaj hizmetlerinin reklamını yapmasının ceza kanunundan çıkarılması, Alman vatandaşlığı kazanmanın kolaylaştırılması, çifte vatandaşlıkla ilgili kısıtlamaların kaldırılması, oy verme yaşının 18'den 16'ya düşürülmesi ve trans bireylerin resmen cinsiyet değiştirmeden önce psikolojik değerlendirmeye tabi tutulması ile mahkemeye çıkarılması zorunluluğunun kaldırılması da yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN