Alkol ve uyku ilacını birlikte kullanan adam kör oldu

Alkol alan ve yüzüstü uyuyan bir adamın sol göz kasları felç oldu. Gözü ışığa tepki vermeyen ve hareket etmeyen adamın içkinin yanında uyku ilacı aldığı da belirtildi. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Tayvan'da bir adam, aşırı içki içtiği ve yüzüstü uykuya daldığı bir gecenin ardından sol gözündeki görme yetisini kaybetti. İsmi açıklanmayan 44 yaşındaki hasta, üç gün süren körlük ve sol gözündeki ağrının şiddetlenmesinin ardından Puzi kentinde bir hastanenin acil servisine gitti. İçki içtiği ve uyku ilacı aldığı bir gece şikayetlerin başladığını anlatan hasta, gözüne baskı uygulanacak şekilde uyuya kaldığını dile getirdi.

Yaralanma nedeniyle gözü dışarı fırladı 

Tedavi olmak üzere hastaneye giden adamın sol gözünün ışığa tepki vermediği ve hareket etmediği tespit edildi. Daily Mail'in aktardığına göre, göz kaslarının felç olduğuna kanaat getiren doktorlar adamın 'oftalmopleji' yaşadığını belirledi. Doktorlar, göz üzerindeki baskının, gözün şeffaf yüzeyinin hemen altında bulunan subkonjektif kan damarlarının yırtılmasına neden olduğunu kaydetti. 44 yaşındaki hastaya, 'iskemik optik nöropati (İON)' ve 'koroidopati' teşhisi konuldu. Hastanın sol gözü, yaralanma nedeniyle de dışarıya doğru fırladı.

Vaka raporunu 'New England Journal of Medicine' dergisinde yayınlayan uzmanlar, alkol ve sakinleştirici madde kullanımıyla olan ilişkisi nedeniyle bu durumu "cumartesi gecesi retinopatisi" olarak tanımladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN