AK Parti Siirt'te Yıllık Basın Toplantısında

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yıllık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Toplantıda, Siirt’te süren yatırım projeleri ile bilgi veren AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, "İllimizin problemlerini çok iyi bir şekilde biliyoruz ve bunu vekilimizle birlikte, belediye başkanlarımız, teşkilat üyelerimizle sık sık bir araya gelip ilimizle ilgili projeleri gündeme getirip bunları gerekli yerlere sunuyoruz.” dedi.

Olğaç, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bu hafta içerisinde vekilimizle birlikte hem Gençlik Spor Bakanlığımızın hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hem de Tarım ve Orman Bakanlığımızı ziyaret ettik. Şu an Siirt’in en önemli projelerini yürüten bakanlıklar bunlar. Gençlik spor bakanlığımızı biliyorsunuz burada hem yapılan kültürel faaliyetler, sportif faaliyetlerle ilgili yapmış olduğu çalışmalar var. Tarım bakanlığımızdan taleplerimiz vardı. Biliyorsunuz Siirt’in en büyük problemlerinden bir tanesi olan daha önce sular altında kalan Botan Köprüsü vardı. Biz Botan Köprüsü ve oradaki yol çalışmalarıyla ilgili taleplerimizi bakanlığımıza ilettik. Kendisini Siirt'e davet ettik. Bu ay içerisinde kendisi Siirte gelip sorunu yerinde görmek istediğini söyledi. Proje ihalesi zaten devam ediyor. O da çok kısa süre içerisinde inşallah bitecek.

Çevre şehircilik bakanlığımızın yürütmüş olduğu kentsel dönüşüm projesi var. Kentsel dönüşüm projesinin de biraz daha hızlandırılmasını talep ettik. Tabi orada bizlerin ve vatandaşların da eksiği var. Şöyle eksiklik var; kentsel dönüşüm için açılan bir ofisimiz var ama vatandaşlar çok fazla müracaat yapılmamış. Çok fazla müracaat yapılmadığından dolayı orada bazı aksaklıklar ve zaman kayıplarımız oluşuyor. Ama inşallah bakan bey bununla ilgili bir çalışma yürütüp çok hızlı kamulaştırma kararı aldırıp çok hızlı bir şekilde hayata geçirecek. Temennimiz bu yönde.”

Ardından söz alan Ören de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dışarıya beyin göçü vermemize rağmen, zengin iş insanlarımızın, sermayemizin, kapitalimizin buradan göç etmesine rağmen direndik tevazu bir şekilde hiç kibirlenmeden Siirt’le ilgili ne söz vermişsek ne yapılması gerekiyorsa hepsi iddialı bir şekilde yürüyor yürümeye de devam edecek. Bu gün Siirt’te hamdolsun Siirt merkez belde ve ilçelerde her tarafta şantiyemiz var. Yollarda var, tekstil atölyelerinde var, gençlik merkezlerinde var, spor faaliyetlerinde var. Her alanda vatandaşımızın işini kolaylaştıracak istihdama yönelik çalışmalar devam ediyor."

Ören, istihdama yönelik projelerinin devam ettiğini belirterek, "İlimizde kurulacak 3 bin kişilik yurt, 500 yataklı devlet hastanesi ve Tekstil Kent Projesi ile ilimizde işsizlik yüzde 38'den yüzde 10'a düşecek. Amacımız işsizliği tamamen bitirmek." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN