AK Parti İl Başkanı Olğaç'tan Zorava Çayı'nda Baraj ve HES Projesi İle İlgili Çarpıcı Açıklama!

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Zorava Çayı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AK Parti Siirt İl Milletvekili Osman Ören ve İl Başkanı Ekrem Oğaç, kentte bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Olğaç, Zorava Çayı üzerinde yapılması planlanan HES ile ilgili gelişmeler nedir sorusuna, cevap verdi.

Zorava Çayı üzerinde ikinci bir HES yapılmasına, karşı olduklarını belirten Olğaç, “HES’lerle ilgili orada daha önce verilmiş kararlar var.  Yatırım belgeleri de var. Bu projeyi yapacak insanlar bize geldi, Siirt’te böyle bir şey yaparsak artısı mı olur eksisi mi olur diye danıştılar. Bizler de şu an için eksisi olur Bizler de Zorava Çayında bir HES’in olmasını istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Zorava Çayı üzerinde ikinci bir HES’in yapılmayacağını belirten Olğaç, şunları söyledi:

"Kamulaştırma isterlerse yapabilirler ama bizlere sorduklarında bizlerin de o bölgede şu an için HES istemediğimizi kendilerine sunduk. Onlar da şimdilik yapmayacaklarını bize söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN