Ak Parti Heyeti CHP, İYİ Parti ve HDP'yi ziyaret edecek

AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak bugün Meclis'teki muhalefet partilerine ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret heyetinde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hazır bir teklifle gitmediklerini belirterek, 'Ortaya çıkan önerileri değerlendireceğiz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün CHP, İYİ Parti ve HDP’yi başörtü konusunda hazırlanan Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyaret edecek.

AK Parti heyeti CHP’ye, İYİ Parti'ye, 1HDP’ye gidecek. Teklif MHP ile birlikte hazırlandığı için, MHP ziyaret edilmeyecek.

Bozdağ, ziyaretler öncesinde yaptığı açıklamada, “Hazır bir teklifle gitmiyoruz. Ortaya çıkan önerileri değerlendireceğiz” dedi.

Türkiye'de başörtü gündemi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Ekim'de 'başörtüye güvence' açıklamalarının ardından başlamaştı. Twitter hesabından bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, "Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızın ardından Meclis'e vereceğiz" demişti. Ardından CHP'li vekiller, Meclis'e söz konusu kanun teklifini sunmuştu.

CHP Lideri'nin bu çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Eğer samimiysen, dürüstsen gel anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım" çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan’ın bu çağrısına Kılıçdaroğlu, “Arkasından bir şey çıkmazsa destek vermeye hazırız” şeklinde şartlı destek vermişti.

Bununla yetinmeyen Erdoğan, daha sonra başörtü konusunu "Hodri meydan" diyerek referanduma götürmeyi teklif etmiş, Kılıçdaroğlu ise bu kez, “Ne oldu, çakma Orban'lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?” karşılığını vermişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN