Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Siirt'in Riskli Bölge Seçildiğini Açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ülkemizin gündeminde yer alan 6 yaşındaki bir kızın kendisinden 23 yaş büyük biriyle evlendirilmesi konusunda açıklama yaptı. Açıklama esnasında Siirt'inde aralarında yer aldığı 4 ili riskli bölge ilan edildiğini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Aralarında Siirt’in de bulunduğu bazı illeri 2017 yılında pilot bölge olarak belirledikleri illere dahil ettiklerini ve bu illerde bu konuda çalışma yürüteceklerini belirten bakan Yanık, hukukumuzun bu konuda açık ve net hükümlere sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Yanık “Bizim hukukumuza göre evlilik yaşı bellidir. 16 hakim kararıyla 17 ebeveyn izniyle 18 yaşında her bir birey kendisi verebilir. Biz bugünkü sosyal gerçeklik karşısında 16-17 yaşında bile bir kişinin kadın ya da erkek fark etmez eğitim sürecini tamamlamış, psikolojik gelişimini tamamlamış olacağını düşünmediğimiz için erken yaşta evliliklerin en azından kişilerin eğitim süreçlerini tamamlamaları noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Zaten aralıksız bir biçimde çalışmalarımız devam ediyor."

2017’nin son çeyreğinden itibaren pilot seçtiğimiz illerde erken yaşta zorla evlilikle ilgili acil eylem planı hazırlıyoruz. 4 ilimizi daha Afyon, Ardahan, Edirne ve Siirt’i risk bölgelerine dahil etmişiz. Sürekli olarak sahayı tarayıp bir bölgede erken yaşta zorla evlilik riski görüyorsak oraya daha yoğun daha özellikli çalışmalarımızı artırıyoruz.” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN