Ahmet Davutoğlu Siirt'te Önemli Açıklamalarda Bulundu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Siirt 1. olağan kongresine katılmak üzere Siirt'te geldi.

Kongrede konuşan Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu: Herkesin sindiği ve korktuğu bir ortamda sizler, insan onurunu, ahlakı ve adaleti yüceltmek için ayağa kalktınız. Herkesin çekindiği, kenara çekildiği bir dönemde sizler hakkı ve hürriyetleri yüceltmek için ayağa kalktınız,

Cehaletiyle felakete sürükleyen Maliye Bakanının istifasında da, Erdoğan’ın kenara ittiği isimleri devreye sokma çabasında da, unuttuğu hukuk, adalet gibi kavramları hatırlamasında da Gelecek Partisi rüzgarının oluşturduğu siyasi iklimin büyük etkisi vardır.

Bahçeli parlamenter sistem önerimizi paylaşma teklifimizi “CB Hükümet Sistemini konuşuruz” diyerek olumsuz cevap verdi. Bahçeli’ye komşuluk hukukunun en güzel örneklerinin sergilendiği Siirt’ten sesleniyorum: Bu toprakların töresinde misafire hayır demek yoktur.

Bize Prime Minister diye hitap edilmesinden rahatsız olmayanlar bu toprakların saf dili olan Kürtçe ile “Serok Ahmet” diye hitap edilmesinden rahatsız oluyorsa onlara da bu vatanda yaşayan her insanı, o insanın dilini, mezhebini, örfünü, sevmesini tavsiye ederiz.

Sayın Erdoğan'a ve iktidara bir kez daha sesleniyorum.Talebimize cevap vermeyi değerlendirirken şimdiye kadar bayramlaşma taleplerimize bile olumsuz cevap verme tutumunuzu değiştirin.Bu konuda bir reform yapın ve selam verenin selamını alma farzını yerine getirin

Biz; bize ve bizi sevenlere yapılan her türlü hakarete, dışlamaya ve baskıya rağmen “Onlar bollukta ve darlıkta infak edenlerdir, öfkelerini yutanlar ve insanları affedenlerdir, Allah Muhsinleri sever” ilahi hükmünü hayat felsefesi kabul edenleriz.

Arkadaşlarımızın Siirt, Bitlis ve Muş ziyaretlerimiz için devletin güvenlik ve koruma uygulamalarının gereği olarak mutadı vechile zırhlı araç talebine Siirt ve Bitlis valilerince olumsuz cevap verilmiş. Yazılı cevap istendiğinde de bu konu bizi aşıyor denmiş.

En baştan şunu söyleyeyim. Benim halkımın arasına ve ülkemin dağlarına ve ovalarına gidebilmek için zırhlı araç talebim olmaz; bu devletin eski başbakanlar için uyguladığı mutad bir uygulamadır.

Viranşehir’de halkın arasına girdiğimde bir gazeteci ‘sayın Başbakanım, hiç çekinmeden halkın arasında karışıyorsunuz, üzerinizde çelik yelek mi var?! diye sormuştu. Daha ben yok diye cevap vermeden bir Viranşehirli haykırdı: ‘onun çelik yeleği burada biziz’

Bugün de arabamızın zırhlı olup olmamasına, korumamızın olup olmamasına bakmam bu vatan topraklarına her bir ovasına, dağına, mezrasına giderim. Milletin sinesi sığınılacak yerdir; korkulacak yer değildir!

Bu iktidar açık bir şekilde ben ne vatandaşı ne bilimi ne de yaşanan felaketi ciddiye almadılar. İşte bakın yeniden salgının yükseldiği bir dalga yaşıyoruz. Sağlık sistemimiz büyük bir baskı altında. Ama hala şeffaf olamıyorlar, hala dürüst olamıyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN