AFAD İl Müdürü Akkoyun: AFAD Siirt'te 230 Bin Kişiye Temel Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Afet ve Acil Durum il Müdürü (AFAD) M. Cahit Akkoyun, Siirt AFAD olarak 2021 ve 2022 yılında kentte çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt’i ziyaret eden İl Müdürü Akkoyun, Genel Yayın Yönetmeni Ali Tepe ile görüştü.

Siirt AFAD’ın son iki yılda çok önemli işler gerçekleştirdiğini ve 230 bin kişiye Afetler hakkında hayati bilgiler verildiğini anlatan Akkoyun, “2 yıl boyunca Afet eğitim seferberliği kapsamında ilimiz genelinde tüm kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşarak afet eğitimi verdik, Tatbikatlar icra ettik. İlçelerimizde görevli bütün Güvenlik korucularımıza masa ve saha eğitimleri vererek ekipman kullanımından, çadır kullanımına kadar çok önemli eğitimler verdik. Malumunuz üzere İçinde bulunduğumuz 2022 yılı da tatbikat yılı oldu. 81 ilde tüm okullarda, kuran kurslarında ve KYK Yurtlarında eş zamanlı Deprem anı ÇÖK KAPAN TUTUN tatbikatları gerçekleştirdik bu insanlarımıza farkındalık anlamında çok olumlu etki etti. Artık vatandaşlarımız Allah muhafaza bir afet anında nasıl davranacağını eskisinden daha iyi biliyor. Bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki 2023 yılında da hem eğitim hem de tatbikatlar adı altında dolu bir yıl geçireceğiz ve buna hazırlıklarımızın devam ettiğini belirterek, Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun.” Dedi.

“Siirt’in Tüm Yerleşim Birimlerinde Afetsellik Çalışması Yapıldı”

Akkoyun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İl Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında Valiliğimiz öncülüğünde, Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Akademik danışmanlığı ve paydaşımız olan ilgili kurumlarla birlikte Siirt il ve ilçelerinin tüm yerleşim birimlerinde afetselliğini tespit çalışmaları gerçekleştirdik ve bunu kitap haline getirdik. Siirt’te olası bir afet anında diğer yerleşim birimlerinin afetsellik durumunu analiz ettik. Bunu 2022 yılında gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, AFAD Başkanımız Sn. Yunus Sezer, Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na Akademik Danışmanımız Siirt Üniversitesi, paydaşımız Olan  kurumlara kurumum adına şükranlarımı sunarım ayrıca emeklerinden dolayı Mesai arkadaşlarım olan Siirt AFAD çalışanlarına da teşekkür ediyorum .”

Akkoyun, “Siirt AFAD’ın 1000’in üzerinde AFAD gönüllü üyesi olduğunu ve bunların 500’ü ile doğrudan iletişim halindeyiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Vatandaşlarımız toplanma alanlarını da e- devletten öğrenebilir. Bunun için de çalışmalarımızı tamamladık.” İfadelerini kullandı.

AFAD İl Müdürü Akkoyun: AFAD Siirt'te 230 Bin Kişiye Temel Afet Bilinci Eğitimi Verildi

AFAD İl Müdürü Akkoyun: AFAD Siirt'te 230 Bin Kişiye Temel Afet Bilinci Eğitimi VerildiAFAD İl Müdürü Akkoyun: AFAD Siirt'te 230 Bin Kişiye Temel Afet Bilinci Eğitimi Verildi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mahfuz | 11 Aralık 2022 22:40

    Siirt'in nüfusu ne kadar ki

BUNLARA DA BAKIN