3 üniversite bitirmesine rağmen, çobanlık yapıyor: Hakkımızı kim yiyorsa helal etmiyorum

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaşayan Hakan Beyaz, 2 üniversite ve 1 yüksekokul bitirmesine rağmen çobanlık yapıyor. Sosyal medyada ilgi gören genç, iş bulamadığını belirterek, '2 fakülte, 1 yüksekokul bitirdim. Ama çobanlık yapıyorum, bundan utandığım için değil. Hakkımız yeniyor, kim yiyorsa helal etmiyorum' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Çıldır'a bağlı Gölbelen Köyü'nde üniversite mezunu birçok genç, kendi alanlarında iş bulamadıkları için köydeki işlerle ilgilenmek zorunda kalıyor. Bu gençlerden biri de 32 yaşındaki Hakan Beyaz... Gazeteci Suat İncedere'nin mikrofon uzattığı Beyaz'ın her sözü ayrı bir sitem...

"ÇOBAN OLMAK İÇİN OKUMAYA GEREK YOK"

25 yıl boyunca eğitim aldığını ancak iş bulamadığı için çobanlık yaptığını dile getiren Hakan Beyaz, "Ama ülkedeki adaletsizlik yüzünden çobanlık yapıyoruz. Tabii ki de kimseye muhtaç değiliz, yaptığımız işten de gurur duyuyoruz. Ancak çoban olabilmek için bizim bu devlette 25 yıl okumaya ya da emek etmemize gerek yoktu. Buradan şunu söylemek istiyorum, dönem öyle bir dönem olmuş ki akıllı ve zeki insanlar cefa çekerken, cahil insanlar sefa sürüyor. Şunu da söyleyeyim içimde kalmasın, bizim hakkımızı kim nerede yiyorsa haram olsun" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN