3 ayda olgunlaşıp hemen çiftleşiyorlar! Siirt'te yetiştirilen bu tür sektörü şahlandıracak

Siirt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezinde hayvancılığa katkı sağlaması için Romanov ırkı koyun yetiştiriliyor. Doğumundan 3-4 ay gibi kısa bir sürede olgunlaşan türün, bölgede hayvancılığı şahlandırması bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Romanov koyunları, yüksek döl verimine sahip olmaları ve 3-4 aylık erken yaşlarda cinsi olgunluğa ulaşmaları ile bilinen bir ırktır. Bu özellikleri sayesinde yılın her mevsiminde çiftleştirilebilme yetenekleri ve ikiz üçüz ve dördüz yavru verimleri ile kuzu eti üretiminde öne çıkarlar.

Verimi ve Potansiyeli Yüksek Bir Irk

Siirt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Romanov koyunlarının yetiştirildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Irmak, "Romanov koyunları, Rusya'da ortaya çıkan yüksek döl verimine sahip bir koyun ırkıdır. Bu ırk, özellikle ikizlik oranının yüksek olmasıyla bilinir. Siirt'e getirilmiş olmalarının sebebi, bölge hayvancılığına bu anlamda katkı sağlama potansiyelleridir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

3 ayda olgunlaşıp hemen çiftleşiyorlar! Siirt'te yetiştirilen bu tür sektörü şahlandıracak

Özel Bakım Gerektiren Bir Irk

Dr. Irmak, Romanov koyunlarının soğuk iklim hayvanı olduğunu vurgulayarak, "Ancak Siirt ve çevresinde sıcak iklim koşulları hakimdir. Bu nedenle, bu koyunların verimliliklerini artırmak ve doğru bir şekilde yetiştirmek için profesyonel destek almaları önemlidir. Bu ırkı tanımak ve ardından bu işe girişmek, başarıya ulaşmaları için önemli bir adımdır. Bu başarı, yılda 2 defa doğum yapma avantajı ve çoğul gebelik elde etme şansını beraberinde getirecektir" şeklinde konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN