Zorava Platformu: Mücadelemize Devam Edeceğiz

Siirt il sınırları içinde Zarova Çayı üzerinde kurulması planlanan ancak çevreye vereceği etkinin tam değerlendirilmemesi nedeniyle daha önce yargı yoluyla iptal edilen Mergi HES projesinin yeniden gündeme gelmesi üzerine, Zorava Plartformu sert açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Daha önce yargı yoluyla iptal edilen Mergi HES projesinin yeniden gündeme gelmesi üzerine Zorava Plartformu başkanı Mustafa Kurt, biz daha önce gelen şirkete karşı verdiğimiz mucadeyi kazandık. Bundan sonraki süreçte firma yeniden devreye girmeye çalışmış, onlara karşı demokratik haklarımız doğrultusunda mücadele edeceğiz. Zorava Çayında HES'e izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yenilenen HES projesi için itiraz dilekçelerini verdiklerini belirten Kurt, "Arkamızda duran halkın gücü var olduğu sürece bunlara karşı hiç korkmadan dik duracagimizi bilmeleri açısından her türlü tepkiyi verecez  Siirt çevre ve şehircilik il müdürlüğüne na ititazlarimizi verdik önümüzdeki sürecin takipçisi olacağız." yorumunda bulundu.

Kurt son olarak konuşmasında şunları söyledi:

"Biz daha önce gelen şirkete karşı verdiğimiz mucadeyi kazandık. Bundan sonraki süreçte yeni bir firma devreye girmeye çalışmış ben firma sahibiyle konuştum onlara karşı ne gerekiyorsa karşılığını vereceğimizi ilettim. Çevre ve şehircilik bakanlığı'na eski ÇED raporunun eksikliklerini tamamladıklarını söyleyip yeni bir projeyle tekrardan gündeme getirmek istiyorlar. Bizlerde bunlara karşı yeniden yasal hukuki ve demokratik yollarla mücadelemize devam edecegimizi  ve ne olursa olsun her türlü tepkiyi verecez."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN