YKS Türkiye 88'incisi Oldu! Başarısının Sırrını Artı Siirt Haber Ajansına Anlattı!

Siirt'te, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), Türkiye derecesi yapan başarılı öğrencileri, başarı sırlarını Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine anlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yükseköğretim Kurumları Sınavında, sözel alandan girdiği sınavda Türkiye 88’incisi olan Dinçer Arslan Siirt 1’incisi olurken, Berat Alp ise yabancı dil sınavı alanında Türkiye 7 bin 600’üncüsü oldu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

 

Siirt’te Yediiklim Eğitim Kurumlarında eğitim gören başarılı öğrencilere, eğitim kurumu müdürü Hakan Tatlı tarafından başarı plaketi verildi.

YKS Türkiye 88'incisi Oldu! Başarısının Sırrını Artı Siirt Haber Ajansına Anlattı!

Artı Siirt Haber Ajansına konuşan Türkiye 88’incisi ve aynı zaman da Siirt 1’incisi Dinçer Arslan, sınava hazırlanma sürecini anlattı.

Sınavda ki başarısını düzenli ve planlı çalışmaya bağladığını ifade eden Dinçer, “Sınava hazırlık sürecinde disiplinli ve düzenli bir şekilde çalıştım. Hocalarımdan ve Yedi İklim Eğitim kurumlarında bulunan hocalarımdan düzenli olarak bire bir destek aldım. Önceki yıllarda başarı elde eden öğrencilere ulaşarak onların çalışma prensiplerini aldım ve uyguladım.” dedi.

"En büyük destekçim ailem"

Tatillerde ailenin yanına Pervari’nin Gökbudak köyüne gitmek zorunda kaldığını ve orada da çalışmasına devam ettiğini söyleyen Dinçer, Ara tatillerde ve yaz tatillerinde doğum yerim olan Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Gökbudak köyüne gittim. Orada aileme işlerde yardım ediyordum. Çalışma saatlerim azalıyordu, babamlara vs yardımcı olduğum için ama yine de ben çalışmayı bırakmıyordum bir yolunu bulup çalışmamı yapıyordum. Sürekli çalışmak lazım ki başarının sırrı da budur bence. Çok çalışılmak değil, düzenli ve bunu arttırarak çalışmaktır.” açıklamasında bulundu.

YKS Türkiye 88'incisi Oldu! Başarısının Sırrını Artı Siirt Haber Ajansına Anlattı!

“En büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirten Dinçer, Çalışma ortamı olarak, çalışma olanağı olarak beni sürekli eğitim hayatımda desteklediler. Hem maddi hem de manevi anlamda her zaman arkamda oldular.” İfadelerini kullandı.

Sınavdan çıktından sonra sınav kaygısının yersiz olduğunu söyleyen Dinçer konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sınavdan çıktıktan sonraki ilk bir saatte şunun farkında vardım. Biz bu sınavı cidden gözümüzde çok büyütüyoruz. Çıktından sonra kendime şunu dedim, biz bunun için mi buy kadar endişeleniyoruz, hayat memat meselesi haline getiriyoruz diye.  Sınavı, sınav esnasında görünce cidden ne kadar basit, ne kadar kolay olduğunu gördüm. O bakımdan sınava girecek öğrenci arkadaşlarımıza, sınavı o kadar gözlerinde büyütmesinler bir kaygı olsun ama sınava düzenli bir şekilde çalışırlarsa mutlaka başarıya ulaşacaklardır.”

“Düzenli çalışma başarıları getiriyor”

Yabancı dil alanında Türkiye 7 bin 600’üncüsü Berat Alp, sınava hazırlanmakta Yedi İklim eğitim Kurumlarının faydasının olduğunu belirtti. 

YKS Türkiye 88'incisi Oldu! Başarısının Sırrını Artı Siirt Haber Ajansına Anlattı!

Düzenli bir çalışma başarıların geleceğini söyleyen Alp, “Düzenli çalışınca başarıya tamamen ulaşabiliyorsunuz. Sınavın hiçbir zorluğu kalmıyor. Benim amacım bundan sonra üniversitede kendimi geliştirmek ve akademik hayatta başarılı noktalara gelip yurt dışında belli bir alanda ilerlemek.” Dedi.
Sınava Hazırlandıkları Eğitim Kurumu Müdürü Hakan Tatlı da öğrencilerin başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN