Yeşil Sol Parti Siirt Mitinginde Konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Erdoğan'ın Hikayesi Siirt'te Başladı Siirt'te Bitecek

Yeşil Sol Parti Siirt seçim mitingini 15 Temmuz Demokrasi meydanında, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancak,  Demokrasi İttifakı Bileşenler, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, Yeşil Sol Parti ve HDP’nin yöneticileri katıldı.

Programda yerel türküler eşliğinde halaylarla başladı. Ardından HDP Batman ve Siirt milletvekilleri konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yaptığı konuşmada, “Erdoğan’ın hikayesi Siirt’te başladı, Siirt’te bitecek.” dedi.

“Niye Siirt tek adam rejimine son verecek en önemli şehirdir diyorum.” Diyen Sancar, konuşmasında şunları söyledi:
“Biliyorsunuz 20 yıl önce Erdoğan’ın hikayesi bu şehirde başladı. Seçimler iptal edildi, yenilendi derken Siirt milletvekili oldu.  20 yıl sonunda geldiğimiz yer yola çıktığı şehir yoksulluğa, açlığa sefalete mahkum ettiği yerdir. Erdoğan’ın hikayesi Siirt’te başladı Siirt’te bitecek

Mitingde konuşan Yeşil Sol Parti Siirt 1. Sıra Milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, “Biz ne kadar Kürtsek o kadar Arabız, Biz ne kadar Kürtsek o kadar Türküz, biz ne kadar Sünniysek o kadar Aleviyiz, biz kadınız, biz gençliğiz, biz Türkiye’deki büyün renkleriz biz Türkiye’yiz.” İfadelerini kullandı.

İktidar partisinin adaylarına da yüklenen Bakırhan, Siirt’in birmiş, tükenmiş, emekliye ayrılmış iktidar partinin siyasetçileri, gelip Kürt halkına ve emekçilerine, siz yoksullarına diyorlar ki, ‘bizi seçerseniz işsizliği bitireceğiz.’ Günaydın size rojbaş size, siz 22 yıldır iktidardasınız 22 yıldır Siirt’te ne yaptınız. Hangi fabrikayı kurdunuz, hangi işsizliği giderdiniz, Siirt halkını kalkındırmak için ne yaptınız. Baskı ve zulümden başka.” Dedi.

 

@artisiirt56 Yeşil Sol Parti Siirt Mitingi #siirt ♬ original sound - Artı Siirt Haber Ajansı
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN