Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Bakırhan: Tek Adam Rejimini Sonlandırmak İçin Oy Vereceğiz

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP Partisi İl yönetimi, 2. Tur seçimleri için ortak basın açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HDP Siirt İl Binası konferans salonun da düzenlenen basın açıklamasına, Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Yeşil Sol Parti Siirt İl Eş Sözcüsü Eşref Tekin, HDP Siirt İl Eş Başkanı Hatice Tay ve Yerine Kayyum Atanan Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, “ Kürtler tercihlerini günler öncesinden ortaya koydular, biz değişim istiyoruz, değişimden yana oy vereceğiz.” Açıklamasında bulundu.

“Siirt il, ilçe örgütlerimiz, il yöneticilerimiz, sandık kurullarımız, parti çalışanları emekçileri çok iyi bir çalışma ortaya koydurlar” ifadesini kullanan Bakırhan, “Biz Siirt’te en iyi şekilde sahip çıkacağız dedik ve gerçekten de Siirt’e sahip çıktık. En azından sandığa giren oyların doğru bir biçimde sayılması ve yansımasını konusunda Siirt, Türkiye’de aslında örnek olan bir pratik ortaya koydu. Çünkü çok iyi örgütlendik, çok iyi bir seçim süreci atlattık. Siirt’te kesinlikle halkın iradesi ortaya çıkacaktır. Halkın iradesini hiçbir şekilde perde arkası masa başı oyunlarla kalemlerle çarçur etmeyeceğiz belirtiyoruz.” Dedi.

“Biz Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin demokrasisine oy vereceğiz. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceğiz. Siirtli halkının da bunu başarı ile yerine getireceğine eminim.” Diyen Bakırhan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bende Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde iyi bir katılımın olmasını bekliyorum, bugüne kadar geçersiz sayılan oyların en asgari düzeyde geçersiz sayılabileceğini düşünüyorum. Çünkü iki resim arasından birisini tercihe edecek Siirt halkı. Başta Yeşil Sol Parti, halkımız, Kürtler bu konuda tercihlerini aslında günler öncesinden ortaya koydular, biz değişim istiyoruz, değişimden yana oy vereceğiz. Son dönemlerde Millet İttifakının kimi bileşenlerinin, söz, söylem ve eylemleri bizi çok ilgilendirmiyor bizi Türkiye halklarının geleceği ilgilendiriyor. Onların demokratik geleceği için eğer oyumuz bir çare olacaksa asla biz söze kişiye ve söyleyene bakmayız. Biz Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin demokrasisine oy vereceğiz. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceğiz. Siirtli halkının da bunu başarı ile yerine getireceğine eminim.”
 

@artisiirt56

Yeşil Sol Parti #Siirt Milletvekili Bakırhan: Tek Adam Rejimini Sonlandırmak İçin Oy Vereceğiz ♬ Artı Siirt Haber Ajansı - orijinal ses - Artı Siirt Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 27 Mayıs 2023 13:01

    Bari sen konusma ne faydan var memlekete aiirte ne faydan oldu bosuna vekilsin

BUNLARA DA BAKIN