Yerine sıfır otomobil alınabiliyor: Türkiye'de satılan en pahalı televizyon

En pahalı teknolojik oyuncaklar her zaman dikkat çekiyor. Gelin sizi Türkiye'de satılan en pahalı televizyon modeliyle tanıştıralım.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye’de satılan en pahalı televizyon, 8 Mayıs 2023 itibarıyla “LG OLED97G29LA” modeli. Tam 478 bin TL satış fiyatı bulunan bu sınırları zorlayan televizyon, çok pahalı çünkü tam 97 inç boyutunda bir OLED panel üzerine kuruluyor. Türkiye’de satışa sunulan en pahalı televizyon olması yanında en büyüklerden de olan OLED97G29LA, bir televizyondan beklenebilecek hemen her özelliği ve fazlasını sunuyor.

Türkiye’de bu televizyona ödenmesi gereken para ile eğer stok bulunabilirse bir sıfır otomobil (Örneğin Hyundai i10 445 bin TL başlangıç fiyatına sahip) sahibi olunabiliyor. Türkiye’de OLED97G29LA’yı fiyat konusunda takip eden ikinci seçenek ise LG OLED77Z2o oluyor. Tam 277 bin TL fiyatı olan 77 inç panele sahip OLED TV, “8K” çözünürlük sunuyor olmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye’de satılan üçüncü en pahalı televizyon modeli ise Samsung QE 85QN900C oluyor. 85 inç boyutundaki bu OLED değil LCD temelli Neo QLED TV, tam 205 bin TL satış fiyatıyla diğerlerinden daha ucuz ancak yine de çok ama çok kısıtlı bir kitleye hitap ediyor.

Türkiye’de resmi garantili olarak satılan televizyon modelleri arasında 100 bin TL ve üstünde satılan tam 11 farklı seçenek yer alıyor, bu modeller arasında en düşük seçenek ise tüketicilere 65 inç boyutunda bir ekran alanı sunuyor.

Fazlasıyla yüksek güncel dolar / euro kurundan diğer birçok teknolojik ürün gibi derinden etkilenen televizyonlar, elbette vergi yükünü de üstleniyorlar. Özellikle OLED panelli modellerin fiyat konusunda sınırları zorladığı Türkiye pazarında, doğal olarak her bütçeye uygun çok daha uygun seçenekler de bulunuyor. Çok sayıda TV üreticisinin resmi olarak satış yaptığı Türkiye’de, yerli markaların seçenekleri de büyük talep görüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN