Yeni kurulacak parti için kulislerde yeni eş başkanların ismi anılmaya başladı! Siirt milletvekillerinin ismi öne çıkıyor

Gazeteci Barış Yarkadaş, HDP'nin İstanbul'da bir aday çıkaracağı, bu adayın da Sırrı Süreyya Önder olacağını belirtti. Yarkadaş, Yeşil Sol Parti'nin önümüzdeki kurultayda ismini Halkın Eşitlik Partisi olarak değiştirileceğini söyledi. Öte yandan HDP'de eş başkanlık için mevcut Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan ve geçmiş dönem Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş isimlerinin geçtiği öne sürüldü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tv100’ye konuk olan gazeteci Barış Yarkadaş, HDP'ye ilgili kulisleri paylaştı.

Yarkadaş, "HDP'nin İstanbul'da bir aday çıkaracağı, bu adayın da Sırrı Süreyya Önder olacağı konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde HDP ve Yeşil Sol Parti kurultay yapacak. HDP kurumsal varlığını koruyacaklar ama pasif hale getirecekler” dedi.

Yarkadaş ayrıca, “Yeşil Sol Parti'nin önümüzdeki kurultayda ismi Halkın Eşitlik Partisi olarak değiştirilecek" kulisini paylaştı.

Yeni eş başkanlar Beştaş ile Bakırhan

Öte yandan Amida Haber, yeniden yapılanma süreci başlatan Yeşil Sol Parti’nin 17 yada 24 Eylül’de kongreye gideceğini yazdı.

Haberde, Yeşil Sol Parti’nin yapılacak kongresinde, Tuncer Bakırhan ya da Meral Danış Beştaş’ın eş başkanlık için önerileceği belirtilerek “Yeşil Sol Parti’de yeni dönemde eş başkanlardan birinin Kürt birinin Türk olması bekleniyor” yorumuna yer verildi.

Seçimden sonra HDP’nin mevcut eş başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar yeni dönemde görev almayacağını açıklamıştı.

HDP kaynakları henüz doğrulamadı

HDP’liler, 27 Ağustos’ta yapılacak kongre için hazırlıkların devam ettiğini ancak isimler üzerinden tartışma yapılmadığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN