- Haberler
- Siirt Haber
- Yener Tanık, Türk Kızılay Engelsiz Koordinasyon Kurulu Başkanlığına Yeniden Seçildi
Yener Tanık, Türk Kızılay Engelsiz Koordinasyon Kurulu Başkanlığına Yeniden Seçildi
Türk Kızılay Derneği'nin Ankara ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında, Yener Tanık yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Aynı gün yapılan görev dağılımı sonucunda Tanık, bir kez daha Engelsiz Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.
Yener Tanık, uzun yıllardır Türk Kızılay çatısı altında yürüttüğü aktif görevlerle tanınıyor. 1972 yılında Siirt’te doğan Tanık, ilk ve orta öğrenimini Siirt’te, lise eğitimini Batman’da tamamladı. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi’nde, yüksek lisansını ise Mersin Toros Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi ve İdaresi alanında yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Tanık, sağlık ve sosyal hizmet alanlarındaki çalışmalarıyla öne çıkıyor.
14 yıl boyunca Türk Kızılay Siirt Şube Başkanlığı görevini yürüten Tanık, bu süreçte Siirt’teki yardım ağını genişleterek birçok sosyal projeye imza attı. Suriyeli göçmenlerden üniversite öğrencilerine, engelli bireylerden terör mağdurlarına kadar birçok kesime yönelik yardım faaliyetlerinde bulundu. 2005 yılında Siirt’te kan alma birimini faaliyete geçirdi, ilk yardım eğitim merkezini kurdu ve 1500 m²’lik modern bir şube binasının inşasını sağladı. “Sevgi Mağazası” gibi sosyal projelerle de dikkat çekti.
2019 yılında görevini tüzük gereği devreden Tanık, 2022 yılında gerçekleştirilen 103. Olağan Genel Kurulda yeniden Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Engelsiz Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevinde ise sadece bir yıl içinde engelsiz şube sayısını 1’den 100’e çıkarmayı başardı.
Aynı zamanda 33 yıldır Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Tanık, son 25 yıldır idareci pozisyonlarda hizmet veriyor. Hâlihazırda Siirt Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığı ve Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucu Müdürlüğü görevlerini sürdürüyor.
Tanık, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif roller üstlenmiş; sosyal yardımlaşma, sağlık hizmetleri ve sağlık turizmi gibi alanlarda projeler yürütmüştür. 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgelerinde aktif görev alarak, 100 profesyonel ekip, 300 gönüllü ve 50 araçla günde 300 bin kişiye beslenme desteği sağladıklarını belirtmiştir.
Görev anlayışını “Allah’ın rızasını kazanmak ve insanların duasını almak” ilkesiyle tanımlayan Tanık, görevde olmadığı dönemlerde de Türk Kızılay’a destek vermeye devam edeceğini vurguladı.
Bakmadan Geçme





