WhatsApp hata veriyor! Kullanıcıları çıldırtan sorun Türkiye'de de yaşanıyor... WhatsApp çöktü mü, sorun nasıl düzeltilir?

WhatsApp, gizlilik ayarlarındaki sorunla gündemde. Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar gizlilik ayarlarının çalışmadığından şikayetçi. Sorunun Türkiye'deki cihazlarda da bulunduğu ortaya çıktı. Peki, WhatsApp gizlilik hatası nasıl düzelir? WhatsApp gizlilik hatası nedir? İşte merak edilen soruların cevapları...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

WhatsApp, sunucu tarafında bir sorun yaşıyor! Dünyanın dört bir yanındaki iOS kullanıcıları WhatsApp'ın gizlilik ayarlarında hata meydana geldiğini söylüyor. Türkiye'de de iPhone telefonlarda gizlilik ayarlarında aynı sorunun yaşandığı ortaya çıktı. Gizlilik ayarlarına girdiğimizde daha önce belirlediğimiz seçeneklerin görünmediğini anlıyoruz. Ayrıca ayarlarda değişiklik yapmaya çalıştığımızda ise uygulama buna izin vermiyor.

WhatsApp'ın gizlilik ayarları sekmesinde yer alan 'çevrimiçi olduğumu kim görebilir' bölümünü şu anda düzenlemek imkansız görünüyor. Çevrimiçi bilginizi kimlerin görebileceğini değiştirmek istediğinizde uygulama küçük bir ekranı karşınıza çıkarıyor ve "WhatsApp gizlilik ayarlarını değiştirmedi. Lütfen daha sonra tekrar deneyin" uyarısında bulunuyor.

WhatsApp hata veriyor! Kullanıcıları çıldırtan sorun Türkiye'de de yaşanıyor... WhatsApp çöktü mü, sorun nasıl düzeltilir?

WHATSAPP GİZLİLİK HATASI NEDİR? 

Popüler mesajlaşma uygulamasındaki bu hatanın dünya çapında olduğu anlaşılıyor. Ancak sorundan kaç kişinin etkilendiği şu anda bilinmiyor. WhatsApp tarafından da konuya ilişkin bir açıklama henüz yok. Şu anda sadece WhatsApp gizlilik hatasının nedeninin sunucu kaynaklı olduğu biliniyor.

Öte yandan WhatsApp'ın mesajlaşmak, arama yapmak gibi diğer hizmetlerinin sorunsuz şekilde çalıştığını ve herhangi bir aksaklığın meydana gelmediğini belirtelim. Yani WhatsApp'ta mesajlaşmaya ve platformun diğer işlevlerini kullanmaya devam edebilirsiniz.

WHATSAPP GİZLİLİK HATASI NASIL DÜZELİR?

WhatsApp'ta bugün (31 Ocak 2023) ortaya çıkan ve küresel çapta olduğu anlaşılan gizlilik hatasının nasıl düzeltilebileceği merak ediliyor. Ancak WhatsApp son görülme ve çevrimiçi gizlilik hatasını şu anda iOS cihazlar üzerinden düzeltmenizin farklı bir yöntemi yok. Sadece iOS olmayan bir cihazdan yani Android veya masaüstünden (web) WhatsApp gizlilik ayarlarını güncelleyebilirsiniz.

WhatsApp web'den Gizlilik ayarlarına girdiğimde burada 'Son görülme ve çevrimiçi bilgilerimi kimler görebilir' kısmında hata ortaya çıkmadan önce belirlediğim seçeneklerin doğru bir şekilde devam ettiğini görüyorum. Siz de WhatsApp'a bir bilgisayar üzerinden girerek daha kontrol edebilirsiniz.

Bu arada, WhatsApp'taki çevrimiçi durumunuz gizliyse endişelenmeyin; mevcut yapılandırmanız güvende olduğundan, bu özelliği devre dışı bıraktıysanız kimse çevrimiçi olduğunuzu göremez. Yani WhatsApp gizlilik ayarlarında bir hata mevcut ancak bu daha önce belirlediğiniz gizlilik seçeneklerini devre dışı bırakmayacaktır.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN