WhatsApp'a giren şaşırıp kalacak: Bir sekme daha kökten değişiyor

WhatsApp uygulamasının birçok bölümünde değişiklikler devam ediyor. Popüler mesajlaşma platformu şimdi de Ayarlar sekmesine el atarak, köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. İlk görüntü de geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

WhatsApp, Android için 2.23.11.18 kodunu taşıyan beta güncellemesiyle Ayarlar sayfasındaki yeni tasarımı gün yüzüne çıkarmıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, uygulama ayarlarında gezinirken kullanıcı deneyimlerini keşfetme ve geliştirme fırsatına sahip olacak. İşte Ayarlar sekmesindeki yenilik bir süredir WhatsApp'ın Android beta programında geliştiriliyor ve sonunda iOS cihazlar için de harekete geçildi.

WABetaInfo'nun aktardığı bilgilere göre, Apple'ın uygulamalar için sunduğu TestFlight programında WhatsApp'ın yeni Ayarlar tasarımı ortaya çıktı. iOS için en son WhatsApp beta 23.11.0.75 güncellemesi sayesinde, Android sürümündekine benzer bir yeniden tasarlanmış Ayarlar sayfasının nasıl görüneceğine ilişkin ilk görüntü elde edildi. 

PROFİL FOTOĞRAFI DA GÖRÜNECEK

Ekran görüntüsünü incelediğimizde, Ayarlar sayfası tamamen yeniden tasarlanacağını anlıyoruz. Ayarlar sekmesindeki en büyük değişiklik, profil fotoğrafının da gösterilecek olması. Gizlilik ayarlarına, kişi listesine ve profile hızla gitmemizi sağlayacak üç yeni kısayol da yeni tasarımda eklenecek. Ayrıca gelecekte daha da önem kazanacak olan kişisel QR Kodumuzu görüntülemek ve paylaşmak için bir kısayol olacak.

WhatsApp'a giren şaşırıp kalacak: Bir sekme daha kökten değişiyor

Yenilenen Ayarlar sayfasıyla WhatsApp'ın, en küçük ayrıntılardan başlayarak uygulamayı tamamen yeniden tasarlamayı amaçladığı ortada.

Sadece birkaç gün önce WhatsApp, sekme çubuğu için yarı saydam bir efekt ve uygulamanın farklı bölümleri için yeni bir tasarım değişikliği gibi arayüzde küçük iyileştirmeler yaptı. Önümüzdeki dönemde WhatsApp'ın kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik daha fazla yenilik yapmasını bekliyoruz. 

Bu arada, Ayarlar sayfasındaki yeni tasarımın geliştirme aşamasında olduğunu ve ilerleyen haftalarda önce beta test kullanıcılarına ardından da tüm kullanıcılara sunulacağını belirtelim. 

(Kaynak: WABetaInfo)

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN