Veyselkarani Belde Belediyesi İle Belediye İş Arasında İşçi Sözleşmesi

Veysel Karani Belde Belediyesi İle Belediye-İş Arasında TİS İmzalandı Siirt'in Baykan ilçesinin Veyselkarani Belediyesi ile Belediye İşçi Sendikası Siirt Şubesi arasında 1 (Bir) yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanarak en düşük işçinin günlük yevmiyesi 1.000 TL'ye çıkarıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Veysel Karani Belde Belediyesi İle Belediye-İş Arasında TİS İmzalandı.

Siirt’in Baykan ilçesinin Veyselkarani Belediyesi ile Belediye İşçi Sendikası Siirt Şubesi arasında 1 (Bir) yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanarak en düşük işçinin günlük yevmiyesi 1.000 TL’ye çıkarıldı. Veysel Karani Belediyesinde düzenlenen törene, Veyselkarani Belediye Başkanı Murat Akgün ve Belediye-İş Sendikası Siirt Şubesi Başkanı Halit Akınay katıldı. Başkan Akgün, Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini düzenli ödediklerini ve kasada kalan parayla da hizmet ürettik. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Veysel Karani beldemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi. Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ise bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve desteğinden dolayı Baykan Kaymakamı ve Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün’e teşekkür etti. Akınay, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu. Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, protokol metnini imzaladılar. SÖZLEŞME İşveren VEYSELKARANİ Belediye Başkanlığı ile BELEDİYE İŞ SENDİKASI arasında işçiler adına yapılmak istenen Toplu İş Sözleşmesi taraflar 20.07.2023 tarihinde bir araya gelerek işçiler adına yapılmak istenen Toplu İş Sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLAŞMA ŞEKLİ AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR

1- Toplu İş Sözleşmenin tüm İdari maddeleri taslakta ki şekli ile kabul edilmiştir.

2- TABAN ZAMMI, KIDEM ZAMMI VE ÜCRET ZAMMI:

A) TABAN ÜCRET: Belediye de çalışan sendika üyesi işçilerin en düşük yevmiyeleri 1.000,00 TL. ‘ye çıkarılmıştır.

B) KIDEM ZAMMI: yukarıda (a) bendinde belirtilen gündelik ücrete işçilerin aynı işverene bağlı iş yerlerinde geçirmiş olduğu her yıl için 45 KRS. Kıdemlilik zammı eklenecektir.

C) ÜCRET ZAMMI:

1. YIL Ücret zammı: 15.06.2023 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin yevmiyeleri 1.000,00 TL’ye çıkarılmıştır. Ayrıca tüm parasal maddelere % 15 oranında zam yapılmıştır.

3- Bu Toplu İş Sözleşmesi (1) yıllık bağıtlanmış olup,15.06.2023-14.06.2026 dönemlerini kapsayan bu Toplu İş Sözleşmesi, 20.07.2023 tarihinde imzalanmıştır. İş bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altına alınmıştır

SENDİKA TEMSİLCİLERİ İŞVEREN TEMSİLCİLERİ HALİT AKINAY ŞUBE BAŞKANI

VEYSELKARANI BELEDİYESİ BAŞKANI MURAT AKGÜN

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN