Vatan Partisi İl Başkanı Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına Seslendi!

Vatan Partisi Siirt İl Başkanı, 28. Dönem genel seçimlerde Vatan Partisinden 1. Sıra Siirt Milletvekili adayı gösterilen Deniz Baran Demir, Siirt Havalimanı'nın etkin kullanılmamasını ve uçuşların iptal edilerek yurttaşların mağdur edilmesini gündeme taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt Haber Ajansına konuşan Demir,  “Genellikle uçuşa bir saat ya da daha az bir süre kala gerçekleştirilen  uçuş iptallerinin, yurttaşların ulaşım ve seyahat haklarını ihlal eden ve acil durumlarda gidecekleri yerlerde olamadıklarından ötürü sağlık başta olmak üzere iş ve eğitim süreçlerinin de aksamasına neden olduğu tartışmasızdır, bugün İstanbul’a gitmemiz gerekirken son anda THY tarafından İPTAL MESAJI geldi” dedi.

Konuyla ilgili açıklama da yapan Deniz Baran DEMİR şunları aktardı:

“UÇUŞ SEFERLERİ İÇİN SİİRT HAVAALANI ETKİN KULLANILMAMAKTADIR”

•    Kıymetli Basın Emekçileri ve Aziz Vatandaşalar; Siirt’e havaalanı bulunmakta ancak etkin kullanılamamaktadır. Zaten çok az sayıda uçuş seferi konulan havaalanında satılan biletler dahi son anda iptal edilerek uçuşlar gerçekleştirilmemiştir. Çok sayıda vatandaş aldıkları biletlerin check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından uçuş iptali nedeniyle ‘mağdur olduklarını ifade etmektedir.’ Ayrıca mağdur olan yurttaşların uğradıkları maddi kayıpların da giderilmesi zaman almaktadır, mağdurlar sorunun çözümü için muhatap dahi bulamıyorlar. Çoklukla uçuşa bir saat ya da daha az bir süre kala yapılan uçuş iptallerinin, yurttaşların ulaşım ve seyahat haklarını ihlal eden ve acil durumlarda gidecekleri yerlerde olamadıklarından ötürü sağlık başta olmak üzere iş ve eğitim süreçlerinin de aksamasına neden olduğu tartışmasızdır.

Sayın DEMİR’in Bakan Karaismailoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

Siirt Havalimanından haftada kaç sefer yapılmaktadır? Siirt Havalimanında, açıldığı günden bugüne değin kaç uçuş gerçekleşmiştir Bu sayı Siirt'teki talebi karşılamakta mıdır? Siirt Havalimanında, açıldığı günden bugüne değin kaç uçuş iptal edilmiştir? Siirt Havalimanında, açıldığı günden bugüne değin hangi illere uçuş gerçekleşmiştir? Siirt Havalimanında, açıldığı günden bugüne değin kaç yolcu taşınmıştır? Uçuşlar hangi gerekçelere dayandırarak iptal edilmektedir? Müşterilerin çoğu kez check-in işlemi yapmasının ardından yapılan iptallerin gerekçesi nedir? Neden daha evvel yolculuklar bilgilendirilmemektedir? Yolcuların yaşadıkları mağduriyetler bir çözüm üretilmemektedir?

Çok yüksek olan uçak bileti fiyatlarından dolayı hava yoluyla seyahat etmek, Siirt halkı için bir lüks olarak görülmektedir. Siirtli her vatandaşın hava yolu ile seyahat etme hakkından faydalanabilmesi için çok yüksek olan bu fiyatların düzenlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Yolculara olumsuz hava şartları iptal gerekçesi olarak gösterildiği durumlarda, benzer hava şartlarına sahip havaalanlarında uçuşların aksamaması nazara alındığında Siirt Havaalanının alt yapı sorunları mı vardır? Bu sorunlar nelerdir ve neden giderilmemektedir? Yolcular sıklıkla mağduriyetlerinin giderilmediğini ve bir muhataba ulaşamadıklarını ifade etmekte olup yolculara destek olacak bir birim oluşturulmama sebebi nedir? Siirt Havaalanı neden varlık sebebine uygun olarak kullanılmamakta olup uçuş ve inişler gerçekleştirilmemektedir? Yolcuların iş, eğitim, sağlık gibi mağduriyetleri neden göz ardı edilmektedir? Siirt Havaalanında yaşanan sorunların giderilmesi için hangi önlemler alınacaktır? Siirt Havaalanından düzenli ve güvenli uçuşların sağlanması için ne yapılacaktır? 

Ayrıca seçilen Siirt Milletvekilleri böyle bir hayati sorunu çözecekler mi? Şimdiye kadar seçilip Ankara'ya gönderilenler bu soruna çözüm getirmeyi bir yana bırakın yeteri kadar meclis gündemine bile getiremediler. 

Aziz Siirt milleti gelin birlik olalım ve siyaset üstü hayati öneme sahip bu sorunu ve benzer diğer sorunları çözmek için sesimizi duyuralım.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN