Van'da çığ düştü: 1 kişi kayıp, 22 ev tahliye edildi
Van'ın Çatak ilçesinde meydana gelen çığ düşmesi paniğe neden oldu. Olayda 1 kişinin kayıp olduğu bildirilirken, risk nedeniyle 22 ev tahliye edildi.
Edinilen bilgilere göre çığ, sabaha karşı ilçe merkezine bağlı Adnan Menderes Mahallesi Sultan Sokak’ta Fahrettin Şavan ve Sadun Şavan’a ait evlerin bulunduğu alana düştü. Can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, kar kütlesinin dolduğu evlerde büyük çapta hasar oluştu.
Yaşanan olayın ardından bölgede inceleme yapan ekipler, çığ riskinin devam etmesi nedeniyle mahallede bulunan 22 ev için tahliye kararı aldı. Evleri boşaltılan vatandaşlar, geçici olarak okul pansiyonlarına yerleştirildi.
Öte yandan Bahçelievler Mahallesi’nde de çığ düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin kayıp olduğu yönünde ihbar alındığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Çatak ilçesinde 105 yerleşim yerinin ulaşıma kapalı olduğu belirtilirken, Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından kuvvetli kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı. Açıklamada, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riskinin sürdüğü vurgulanarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Bakmadan Geçme
