Valilik, CHP'li Belediye Başkanını İfadeye Çağırdı

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı ifade vermeye çağırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Erenler Mahallesi’nde Irak Uyruklu Moussa K. Gatea’ya ait spor salonunun mühürlenmesi ile ilgili ifadesini istedi. Gelişmeyi Afyon Postası’ndan gazeteci Nail Azbay, X hesabından duyurdu.

Valilik yazısında, Gatea isimli kişinin spor salonu açma talebine dair belgelerin tamamlandığı ancak belediyeye teslim edilmesine rağmen sürecin ertelendiği, “İstersen ağzınla kuş tut, yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi, sözünü tutacak” denilerek ruhsat verilmediği iddiaları olduğu ifadenin bu yüzden istendiğini dile getirildi.

Valiliğin Burcu Köksal’a gönderilen yazı şu şekilde:

“Müşteki Irak uyruklu Moussa K. GATEA’nın spor salonu açma talebi ile ilgili belediyenin istediği gerekli evrakları hazırlayıp tamamladığı, belediyeye teslim ettiğini ve teslim edildiğine dair herhangi bir alındı belgesi verilmediğini bu süreçte defalarca bekletildiğini, “istersen ağzına kuş tut yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi sözünü tutacak” denilerek ruhsat verilmediği iddia edilmektedir. İddialarına ilişkin olarak yazılı ifadenizi, 5271 sayılı CMK’nın 147’nci maddesinde yazılı hak ve yükümlülükler ile bir avukattan hukuki yardım alma haklarınızdan yararlanabileceğinizi göz önünde tutularak en geç 06/06/2024 tarihine kadar valilik adresinde adınıza gönderilmesi, aksi halde ifadeye çağrılacağınızın bilinmesini rica ederim.”

Köksal, 19 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından zabıta ekipleriyle birlikte kentte iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan sığınmacılara ait dükkanların faaliyetlerine son verdiğini duyurdu. Köksal paylaştığı videoda, “Söz verdiğim gibi Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, amasız, fakatsız, göndereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN