Vali Kızılkaya'dan '10 Kasım' Mesajı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valisi ve Siirt Belediyesi Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, mesajında, aziz milletinden aldığı güç ve destekle her alanda büyük bağımsızlık mücadelesi vermiş, silah arkadaşlarıyla Cumhuriyet'i kurarak millete armağan eden ve 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 85. yıl dönümünde saygı, rahmet, minnet ve şükranla yad etti.

Siirt Valisi ve Siirt Belediyesi Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya 10 Kasım mesajının tamamı;

“Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde Milletçe rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine duyduğu sonsuz güven ve inançla Samsun’da başlattığı istiklal mücadelesini, milletimizin eşsiz fedakârlığı, azmi ve kararlılığı ile başarıya ulaştırarak şanlı bir zaferle neticelendirmiştir.

Büyük Önder, bu destansı zaferi Cumhuriyetle taçlandırarak, hem milletimizin geleceğini teminat altına almış, hem de bu uğurda mücadele veren mazlum milletlere de örnek teşkil etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada da barışın öncüsü, saygın bir ülke haline gelmiştir.

Bugün bizlere düşen görev; vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak ve geçmişimizden güç alarak, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip, geleceğe taşımaktır.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN