Vali Hacıbektaşoğlu, 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın Açılışını Yaptı

Siirt Anadolu Lisesi ve Türk Telekom Fen Lisesi'nde 'Tübitak 4006 Bilim Fuarı' açıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Tübitak'ın destekleri ile Siirt Anadolu Lisesi ve Türk Telekom Fen Lisesi tarafından düzenlenen '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışını yaptı.

Tubitak işbirliğiyle gerçekleştirilen bilim fuarında Siirt Anadolu Lisesinde 26,  Türk Telekom Fen Lisesinde de 56 eser sergilendi. 

İlginç projelerin yar aldığı sergiyi gezen Vali Osman Hacıbektaşoğlu, öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Projelerin işlevlerine ilişkin bilgi aldı.

Geleceğin genç mucitleri, fuar kapsamında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya Edebiyat ve İngilizce branşlarında hazırladıkları projelerle, göz kamaştırdı. 

Öğrencilerle ve danışman öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutladı. 

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin her biri birbirinden değerli projeler ürettiklerini belirten Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siirt Lisesinde ve Fen Lisesinde bilim fuarlarını gezdik ve müthiş bir keyif aldık. Etkileyici konular ve güzel çalışmalar gördük. Çok orijinal fikirler bulunmaktadır. Duymadığımız ve ilk defa gördüğümüz projeler var. Mevcut olan bilgiyi geliştiren projeler var. Hepsi birbirinden güzel ve muhteşem konuları çalışmışlar. Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerine, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Birbirinden olağanüstü projeler, fikirler ile çok keyif aldık. Çocuklarımız, gençlerimiz her şeyimiz ve geleceğimiz onlar. En büyük zenginlik ve cevherimiz insan kaynağımızdır. Bunu işlememiz lazım bütün imkânlarımızı çocuklarımız ve gençlerimiz için seferber etmemiz lazım. Gençlerimiz her şeyi yapabilir; çünkü bugün bunları gördük her zorluğun altından kalkarlar. Çocuklarımız da düşündükleri ve hayal ettikleri her şeyi yapabilirler. Her zaman yanlarındayız, kendilerine destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tübitak Bilim Fuarı açılışına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Danış, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN