Vali Hacıbektaşoğlu: Amacımız Kırsalda Yaşayan Vatandaşlarımızın Yaşam Standartlarını Yükseltmektir

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, ilçe, belde ve köy ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Vali Hacıbektaşoğlu, köylerin ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit edip problemleri çözmek için başlattığı köy ziyaretlerine Pervari ilçesine bağlı Köprüçay ve Karasungur köylerini ziyaret ederek sürdürdü.
“Güvenlik Yollarını ve Üs Bölgeleri Havadan İnceledi”
Vali Hacıbektaşoğlu ilk olarak Pervari ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden güvenlik yolları üs bölgeleri ve köy yollarını helikopterle havadan inceledi.
Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Pervari ilçesine bağlı Köprüçay köyünü ziyaret etti.
Pervari Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Köy Muhtarı Şükrü Koçak ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Hacıbektaşoğlu köy sakinleri ile bir süre sohbet ederek, talep, öneri ve ihtiyaçlarını dinledi.
Vatandaşlar tarafından kendisine iletilen ihtiyaç, talep ve önerileri dinleyerek tek tek not alan Vali Hacıbektaşoğlu, köylüler tarafından dile getirilen talepleri imkânlar çerçevesinde çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Köprüçay Köyü İlköğretim Okulu ve Anasınıfını ziyaret etti.
Öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, daha sonra Köprüçay Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret etti.
Kahraman Mehmetçiklerle bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, bölgede güvenlik ve asayiş ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında askeri yetkililerden bilgi aldı.
Köprüçay köyünde incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Karasungur köyüne geçerek, vatandaşlarla bir araya geldi.
“Köy Çocukları, Vali Hacıbektaşoğlu’nu Türk Bayraklarıyla Karşıladı”
Karasungur köyünün gençleri ve çocukları, Vali Hacıbektaşoğlu’nu ellerinde şanlı Türk bayraklarıyla karşıladı.
Çocuklarla ve gençlerle bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, çocuklarla yakından ilgilenerek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi, hatıra fotoğraf çektirdi.
Karasungur köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, sorun ve taleplerini dinledi.
Karasungur Köyü İlköğretim ve Anasınıfını da ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra köyde bir süre önce vefat eden Emre Zorci’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, aileye başsağlığı ve sabır diledi.
Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler daha sonra yol güvenlik noktalarında görev yapan Güvenlik Korucularını ziyaret etti.
Güvenlik korucuları ile bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla, inançla devam ettiğini belitti.
Kırsal kesime yönelik gerçekleştirdikleri bu ziyaretlerle köylerimizin ihtiyaç ve taleplerini yerinde görüp çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Vatandaşlarımız tarafından bizlere iletilen ihtiyaç ve talepleri Devletimizin imkânları dâhilinde el birliğiyle yerine getirme gayreti içindeyiz. Birçok köyümüzün köy içi yolları kilitli parke taşıyla döşenerek, yol, su ve alt yapı hizmetleri tamamlanmış durumda. Vatandaşlarımız tarafından dile getirilen diğer eksiklikleri de inşallah birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte çözeceğiz. Amacımız kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam şartlarını daha da yükseltmektir.” dedi.
Vali Hacıbektaşoğlu’nun köy ziyaret programına, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN