Uzman isimden çarpıcı 'altın' değerlendirmesi! Altın fiyatları ne olacak? 12 Ağustos güncel altın fiyatları...

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, altının Türk lirası bazında hiçbir zaman uzun vadede düşmediğini belirterek, 'Kısa vadede anlık iniş çıkışlar olabilir. Uzun vadede bekletme imkanınız varsa altından her zaman kar edersiniz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, altın fiyatlarını değerlendirdi.

TÜRKİYE'DE ALTIN FİYATINI ETKİLEYEN UNSURLAR

Sönmez, altın fiyatlarının tamamen dövize endeksli olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de döviz fiyatları arttıkça otomatik olarak altın fiyatları da artıyor. Çünkü ons bedeli dünya borsalarında dolarla ölçülüyor. Doların fiyatının artışı ya da düşüşü altının fiyatını etkiliyor. Türkiye’deki altının fiyatını etkileyen en büyük unsur döviz. Ancak bunun dışında jeopolitik nedenler var. Dünya borsalarında altının etkilenmesi var. Ons fiyatının borsalardaki değer artışı ya da düşüşü var. Onlarda da ortam şu an çok gergin. Rusya-Ukrayna savaşının verdiği etkiler, enerji alanındaki soğuk savaşlar, Orta Doğu’daki karışıklıklar, altının onsunda anlık düşüşlere ya da yükselişlere yol açıyor. Bu iki unsura dikkat etmek lazım” dedi.

ALTIN HER ZAMAN KAZANDIRIR

Altının Türk lirası bazında hiçbir zaman uzun vadede düşmediğine vurgu yapan Sönmez, “Kısa vadede anlık iniş çıkışlar olabilir. Uzun vadede bekletme imkanınız varsa altından her zaman kar edersiniz. Hiçbir zaman zarar etmezsiniz. O yüzden en güvenli liman şu anda altın olarak gözüküyor. Dünya da böyle yapıyor. Dünya devletleri de böyle yapıyor. Mümkün olduğu kadar altın stoklarını merkez bankalarında çoğaltmaya çalışıyorlar. Onun için vatandaşlarımızın yatırımda altını birinci sıraya koyacaklarından hiç şüphem yok. Doğru da bir hareket yapıyorlar” diye konuştu.

ALTIN FİYATLARI 12 AĞUSTOS 2023 GÜNCEL

GRAM ALTIN NE KADAR?

Son dönemlerde 1600 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 1.665 liradan işlemde.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 2.741 liradan alınıyor. 12 Ağustos’ta çeyrek altının satış fiyatı ise 2.820 TL.

 

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 5.483 liradan alınıyor, 5.641 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 10 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 10 bin 949 liradan alınırken 11 bin 230 liradan satışta. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN