Umutları ile soğuk sularda kayboldular! 4 kişilik Mardinli aile nehirde kayboldu

Mardinli 6 kişilik İlhan ailesinin 4 ferdi Avrupa'ya geçmek için Hırvatistan- Bosna sınırını geçmek isterken nehirde kayboldu. Tekneleri alabora olan aileden üç gündür haber alınamıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Mardin'in Midyat nüfusuna kayıtlı İlhan ailesinden 4 kişi Hırvatistan- Bosna sınırındaki sava Nehrini geçmek isterken kiraladıkları tekne alabora oldu.

20 Kasım 2022 tarihinde Türkiye'den kaçak yolları yurdışına geçen Mardin Midyat'ın Gülveren Köyü'ne kayıtlı İlhan ailesi, ev kirasını ödeyemeyince umudu Almanya'ya bağladı. Dört çocuklu ailenin bindikleri bot, Bosna sınırındaki Sava Nehri'nde battı. İki çocuk kurtulurken, diğer iki çocuk ve anne-baba ise kayıp.

Teknedeki 39 yaşındaki Mehmet Nuri İlhan, 39 yaşındaki eşi Necire İlhan ve çocukları 12 yaşındaki Umut Can İlhan ve 2 yaşındaki Azra İlhan alabora olan tekneden suya düştü. Aile fertlerinden saatlerdir haber alınamıyor. İlhan ailesinin 2 kız çocuklarının ise kurtarıldığı belirtildi.

İstanbul Bağcılar’da ikamet eden ve Havaalanında kargo bölümünde çalışan baba Mehmet Nuri İlhan, 6 bin TL ev kirasını ödemekte zorlanınca ülkeyi terk etmeye karar verdi. Aile, gelecek umutlarını Almanya’ya bağladı.

 

DÖRT ÇOCUKLA YOLA ÇIKTILAR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, “Ulusal ve uluslararası kurtarma ekipleri seferber olmalı, hala umut var” çağrısında bulundu.

Konuya dair; Salih Gergerlioğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Mardin'den yola çıkan 6 kişilik bir ailenin botları, Hırvatistan-Bosna sınırındaki Sava Nehri'nde alabora oldu. İki kız çocuğu kurtuldu ama 4 kişiden hala haber alınamıyor.

Ulusal ve uluslararası kurtarma ekipleri seferber olmalı, hala umut var! "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN