Ümit Özdağ: Süreç olumlu, bir görüşme daha yapacağız

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs Seçimi için kararlarının henüz kesinleşmediğini bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrar bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Görüşmelerin olumlu devam ettiğini aktaran Özdağ, kararlarının nihai sonuca ulaşması durumunda yarın saat 11.00'de Kılıçdaroğlu ile birlikte bir açıklama yapmayı planladıklarını bildirdi.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Özdağ, "Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız" dedi.

Özdağ, "İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu anada kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özdağ, "Protokole yansıyanları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz. Kamuoyuyla da bittiğinde paylaşacağız" diye konuştu.

Gönüllü değil gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olaraki keza Türkiye'nin güvenliği açısından, terörle mücadelede türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz" sözlerini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'ın açıklamasıyla ilgili de konuşan Özdağ,  "Sinan Beyin kendi takdiridir, Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Bu konuda Sinan Beyle farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hayat devam ediyor. Biz Sinan Beyle yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hâlâ çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Özdağ sözlerini, "Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yağılanmanın teröre terör diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın zafer partisi olarak hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi bizim vazgeçilmezimiz" diyerek noktaladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN