Twitter: Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik

Büyük seçim öncesinde bir adım attıklarını duyuran Twitter, 'Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bu konuda resmi “Twitter Global Government Affairs” hesabı üzerinden hem İngilizce hem de Türkçe olarak yapılan açıklama şöyle oldu:

Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :) 

“Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter’ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye’de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik. Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir.” 

Türkiye tarihinin en önemli seçimi öncesinde atılan bu adım, Twitter’da oldukça tepki çekti. Şu aşamada engellenen içeriklerin hangisi olduğu bilinmiyor ancak firmanın bu konuda yapabileceği çok bir şey olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Türkiye’de belirli bir kullanıcı sayısı ve trafiği geride bırakan sosyal medya ağlarının uyması gereken yazılı kurallar bulunuyor. Firmalar engellenmek yerine bu kuralları kabul etmek durumunda kalıyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN