Türkiye'ye ilk ciddi kar yağışı için tarih belli oldu! Sıcaklık farkı 20 dereceyi bulacak

Kasım ayıyla birlikte havalar iyiden iyiye soğumaya başlarken ilk ciddi kar yağışı için tarih geldi. Şehir merkezlerine kar yağışı için 10-15 Aralık tarihleri arasını işaret eden uzmanlar, ocak ayının başında Türkiye'de La Nina kışıyla birlikte gece ve gündüz arasında 20 dereceyi bulan sıcaklık farkları oluşacağını ifade etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Uzmanlar hava sıcaklıklarının Aralık ayında mevsim normallerinin altında izleyeceğine yönelik vatandaşları uyardı.

İLK CİDDİ KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ

İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, katıldığı bir programda kış ayına yönelik önemli açıklamalarda bulunurken ilk ciddi kar yağışı için tarih verdi. Bozkurt, "Şehir merkezlerine kar yağışı Kasım ayının sonunda gelecek. Ama ilk ciddi kış provası 10-15 Aralık tarihleri arasında olacak. Ciddi anlamda soğuk ve yağışlı hava olacak" ifadelerini kullandı.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

La Nina kışı Aralık ayının sonunda Ocak ayının başında çok şiddetli bir kış etkili olacak. Özellikle yurdun kuzey iç ve doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor ve bunlara şiddetli fırtınalar da eklenecek.

GECE İLE GÜNDÜZ ARASINDA 20 DERECE FARK

Gece ve gündüz arasında 20 dereceyi bulan farkların olacağını söyleyen Bozkurt, Kasım ayının bir geçiş mevsimi olduğunu belirtti. Bozkurt gribal enfeksiyonlara karşı da vatandaşları uyardı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN