Türkiye'nin korktuğu korkunç istila haberi Bitlis'ten geldi... Van, Siirt, Muş, Ağrı da tehlikede! 100 100 geliyor o hayvan istila başlattı

Türkiye'nin korktuğu korkunç istila haberi Bitlis'ten geldi. Yağışların artmasının ardından Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesinde şehir merkezini istila etmeye başladılar. Bitlis ve çevresindeki Van, Siirt, Muş, Ağrı da tehlike altında.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye'nin korktuğu korkunç istila haberi Bitlis'ten geldi. Yağışların artmasıyla birlikte son günlerde Tatvan şehir merkezinde çekirge istilası adeta hayatı durma noktasına getirdi.

Şehir merkezi ve sahil şeridini istila eden çekirgeler, vatandaşlara ve esnafa zor anlar yaşatıyor. Bitlis ve çevresindeki Van, Siirt, Muş, Ağrı da tehlike altında. Hayvan adeta 100'er 100'er ilerleyerek mesafe katetmeye başladı. 

"İSTİLAYA UĞRADIK"

Esnaf olarak kapıları açamadıklarını ifade eden Sedat Erdoğdu, “Çekirge istilasına uğradık. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Esnaf olarak kapılarımızı açamıyoruz. Şu an duyduğum kadarıyla Tatvan’ın genelinde durum böyle"

Türkiye'nin korktuğu korkunç istila haberi Bitlis'ten geldi... Van, Siirt, Muş, Ağrı da tehlikede! 100 100 geliyor o hayvan istila başlattı

"CİDDİ ZARARLAR VERİYOR"

"Yetkililer bir an önce bu işe bir el atsın, bu işe bir çö

züm olsun, biz de rahata kavuşalım” dedi. Turgut Hüseyni ise son zamanlarda ciddi bir çekirge istilasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Bu durum hem bize hem de tarımla uğraşan vatandaşlarımıza ciddi zararlar veriyor"

EN KISA SÜREDE

"Bu durum bizleri ürkütüyor, çünkü sayıları gittikçe artıyor” dedi. Tatvan Belediyesi yetkilileri, çekirge ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının başladığını ve en kısa sürede neticelendirileceğini dile getirdi.

DEHŞET VERİCİ GÖÇLERLE ÜNLÜ

Türkiye'de çekirgeden zarar gören kesimler Güney Anadolu ve Trakya'dır. Çekirgeler zengin bitki örtülü ülkelere yaptıkları dehşet verici göçlerle ünlüdür. Kümeler halinde bırakılan yumurtalardan ilk yağmurlardan hemen sonra çıkan kanatsız çekirge yavruları büyük topluluklar halinde bitkilere saldırır.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN