Türkiye Değişim Partisi, CHP İle Birleşme Kararı Aldı

Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşme kararı aldı. Sarıgül, 'TDP ile CHP birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır' açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde CHP listelerinden Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP ile birleşeceğini açıkladı.

Sarıgül, TDP Parti Meclisi'nin toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Sarıgül'ün açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Bugün TDP için demokrasi adına, özgürlükler adına çok önemli bir gün. Hayatta bazı dönüm noktaları vardır. Yaşamın hangi noktasında nerede olursam olayım siyaset vefadır, mertliktir, omurgası olmaktır.

- İnsan hayatında önemli kararlar alması gereken zamanlar vardır. Devletler ve partiler de böyledir. Olaylar ve gelişmeler partileri bir noktaya getirir.

- Bir karar vermek zorunda kalırlar ve verdikleri kararla tarihe geçerler. Arkanıza yaslanır ve kurulduğumuzdan bugüne yaşananları gözden geçirin. Hem oy pusulasında hem de Türkiye siyasetinde TDP'ye yer açtık.

- Çözüm önerilerini ortaya koyduk, şan şöhret peşinde koşmadık. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmedik.

- TDP olarak akıl almaz kalem yazmaz bir mücadele verdik. Hangi rüzgarlara kapılmadığınızı çok iyi biliyorum. Büyük fedakarlıklarla yaptığınız çalışmaları tarih unutmayacaktır. Doğru karar verdiniz bu verdiğiniz karar vatandaş tarafından alkışlanacaktır. Bir insanın akrabasını seçme şansımız yok ama siyasi akrabaları seçme şansımız var. TBMM kapıları her dakika hepimize açık. O parlamentoda konuşma yaparken sizler adına konuşma yapacağım. Bu akrabalıklarımızı inşallah ömür boyu sürdüreceğiz.

- TDP ile CHP birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN