Türk Sağlık-Sen Siirt İl Başkanı Resul Duman: Ek Zam Şart Oldu

Türk Sağlık-Sen Siirt İl Başkanı Resul Duman, sağlık çalışanlarına yönelik ek zammın şart olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türk Sağlık-Sen Siirt İl Başkanı Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sendika  olarak sağlık çalışanlarının ücretlerinin tamamının emekliliğe yansıyan tek kalem maaş şeklinde bir ücret politikasının benimsenmesi gerektiğini uzunca bir zamandır dile getirdiklerini söyledi. 

"Sağlık Çalışanlarına Ek Zam Şart Oldu"

Duman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sorunları kökten çözecek yaklaşım bu olmakla birlikte Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinde görev yapan tüm çalışanlar için taban ve teşvik ödemeleri yürürlüğe girerek yeni bir ücretlendirme sistemi hayata geçmiştir.
Söz konusu düzenlemelerin sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamaktan çok uzak kalmaktadır.
Nitekim bu nedenle Sendikamız tarafından çalışanları mağdur eden ve revize edilmesi gereken hususlar Bakanlığa ve YÖK’e iletilmiş, ayrıca eksik düzenleyici işlemler ile ilgilide Danıştay’da davalar açılmıştır.
Türk sağlık sen olarak, sağlık çalışanlarının hakkının verildiği, kimsenin mağdur edilmediği, adalet terazisinin çalıştığı bir taban ve teşvik ödemesi sistemi istiyoruz.
Bugün geçmişe göre ücret kaybı yaşayanlar taban ve teşvik ödemelerini almayan birinci, ikinci basamak ve 112 sağlık çalışanın ödemelerinin komik düzeyde olduğu meslek mensupları var. Bu durum düzeltilmelidir, Katsayılar mutlaka revize edilmelidir."

Sözleşmeli Personele Kadro İstiyoruz

Duman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine güncel bir konumuz olan sözleşmeli personele kadro meselesidir. Bu konuda kısa bir zaman içerisinde yasa TBMM’ye gelecektir. 
Bu konuda Türkiye Kamu-Sen’de taleplerini Çalışma Bakanlığı ve TBMM’ye iletmiştir. Bizim talebimiz kamuda tüm ucube istihdam modellerinin sonlandırılarak herkesin kadrolu olarak görev yapmasıdır. 3+1, 4b, 4924, vekil ebe – hemşire, kamu dışı aile sağlığı vb. tüm çalışma şekilleri kaldırılarak tüm çalışanlar 657 devlet memurları kapsamına alınmalıdır. 
Unutulmamalıdır ki kendini güvende hissetmeyen çalışma güvencesi olmayan aile birliğini sağlayamayan sağlık çalışanından verim alınamaz. Yıl sonuna geldiğimiz şu günlerde maaşlarımız vergi yükü altında ezilmektedir. Ocak ayı maaşı temmuza, temmuz maaşı aralık maaşına uymayan alınan zamların yüksek vergi nedeni ile fark edilemediği bu vergi dilimi sistemi artık memurun sırtında büyük bir yüktür. Türk Sağlık Sen olarak artık bu vergi sisteminin %15’e sabitlenmesi gerektiğini belirmek isteriz. 
Bakınız geride bir toplu sözleşme bıraktık. 2 yıl için imza attıkları rakamlar sadece 3 ayda yok oldu gitti. Yine ve ısrarla söylüyoruz. Ek zam ve refah payı verilmelidir. 3600 ek göstergedeki eksiklikler tamamlanmalıdır. 
Memur paketi olarak açıkladığımız bu hususlar bizim olmazsa olmazımızdır. Mücadelemizde bunun içindir. Hizmet kolumuzda da çalışanların en önemli meseleleri ek ödemeler ve promosyonlardır. Ücrette Adalet, Ek Ödemede Memnuniyet, Taban ve Teşvikte Revize istiyoruz."

"Tüm Sağlık Çalışanlarının Ücretlerinin Adil Olması İçin Mücadele Veriyoruz"

Duman, şöyle konuştu:

"Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin adil ve makul olması için tüm platformlarda mücadelemizi yürütüyoruz. Ücretler konusunda temel talebimiz parçalara bölünmüş ödemeler yerine tamamı emekliliğe yansıyan, tek kalem maaştır
Değerli Sağlık çalışanları, değerli kardeşlerim, bizler farkındayız; 
Siz sağlık çalışanlarımızın, mevcut iş yüklerinizin yanında, giyim yardımı, yemek ücreti, servis sorunu, kreş sorunu ücret adaletsizliği vb. daha birçok konu çözüm beklemektedir. Türk SAĞLIK-SEN olarak bütün bu sorunlar için sahada mücadele etmeye devam edeceğiz.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BEKLENTİLERİMİZ

1-3600 EK GÖSTERGE 1.DERECEYE DÜŞEN TÜM ÇALIŞANLARA VERİLMESİ
2-TÜM GELİRLERİN EMEKLİLİĞE YANSIYACAK ŞEKİLDE TEK ÖDEME YAPILMASI
3-TÜM SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARA KADRO VERİLMESİ
4-GELİR VERGİSİNİN % 15 E SABİTLENMESİ
5-YARDIMCI HİZMETLERİN GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINA GEÇİRİLMESİ
6-LİYEKAT ESASLI BİR GÖREVDE YÜKSELME SİSTEMİNİN GETİRİLMESİ
7-MÜLAKAT UYGULAMASININ KALDIRILMASI
8-MEMURLARA BAYRAM İKRAMİYESİNİN VERİLMESİ
9-GİYİM YARDIMLARININ CYENİDEN REVİZE EDİLMESİ
Sorunları ve sahada görev yapan kıymetli sağlık çalışanlarımızın taleplerini tüm platformlarda Genel Merkezimizden şubelerimize kadar her bir teşkilat mensubumuzun gayreti ile gündeme getirme ve çözüm üretme gayretindeyiz. 
 
Eksikler tamamlansın, düşük ödemeler arttırılsın ve mutlu çalışan, mutlu Türkiye idealimize yaklaşılmasıdır gayemiz. 
 
Biz mücadele edenlerin her zaman kazanamayacağını ama kazananların hep mücadele edenler olduğunu biliyoruz ve bu inançla sendikacılığımız yapıyoruz. 
Tüm çalışanlar da Türk Sağlık-Sen’in 30 yıllık şanlı mazisi boyunca çizgisinden şaşmadan sendikacılık tarihini yazdığını, hak aramanın gereğini de her daim yaptığını iyi bilirler. 
Ek ödemelerle ilgili de titiz bir hazırlık süreci ile davamızı açtık, görüşmelerimizi Sağlık Bakanlığı ve tüm kamu idarecileri çerçevesinde sürdürüyoruz. Çözüm olana kadar da mücadelede kararlıyız."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN