Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın: İlçeye Hizmete Dair Bir Şey Yoktu, Şükürler Olsun Belediyeciliği Halkımızla Tanıştırdık 

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, ilçede yaptığı çalışmaları Artı Siirt'e anlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Başkan İdham Aydın, ilçenin 50-60 yıl boyunca her şeyden mahrum kaldığını fakat göreve geldikten sonra ilçeyi kalkındıran hizmetler yaptıklarını belirtti.

“Şükürler olsun Tillo’nun büyük sorunlarını birinci dönemde hallettik”

İdham Aydın, “Tillo elli-altmış yıldır belediyecilik döneminde çok mağdur olan ilçemizdi, nüfus kaybına uğruyordu bunun nedenleri vardı. İşte işsizlik var, susuzluk var, doğal gazı yok Siirt’e yakınlığı babında da biraz dezavantaj gördü. Eğitimde zayıf bir noktadaydı, belediye hizmet binası yoktu, bırakın hizmet etmeyi, binası yoktu ki hizmet etsin aracı yoktu, altyapısı yoktu, bunların hepsini 1. dönemde şükürler olsun halletmeye çalıştık, hepsini de hallettik.”

“Tillo’nun Hepsi Bir Vücut Oldu”

Başkan Aydın, şöyle devam etti: “Benim ikinci dönemimde hizmet ederken, bu hizmeti tamamlamaya çalışırken ben bir şeyin farkına vardım siyasetin bir okulu yoktur siyaseti öğreneceğiniz herhangi bir akademi de yoktur sahaya inerken siyasetin bir kısmını da sahada öğreniyorsunuz. Şimdi Tillo’da yirmi beş tane projeyi beraber uygulamaya çalıştığımız sırada bile vatandaş şunu söylüyordu; “Ya başkan gerçekten çok çalışıyor çok büyük hizmetler yapıyor ama” araya bir ama koyuyorlardı bu ama’nın arkasında birçok şey vardı ben hep araştırdım nedir nedendir, ya işte başkan bizim eve gelmiyor, başkan gelip bizimle çay içmiyor, başkan işte bizimle bazı şeyleri paylaşmıyor diye falan, ben de hep şunu söyledim dedim ya (ben sahada çalışıyorum Tillo’nun aksaklıkları çoktur onları tamamlamaya çalışıyorum benim zamanım vaktim yok) falan diyordum ama sonra baktım ki gerçekten bu doğru değil vatandaş hizmeti de istiyor ama ona dokunmayı da istiyor, bunun siyasette mutlaka olması lazım olduğunu aslında insani boyutu da olduğuna inanıyorum. Sonra vatandaşla işte şey yaptık hem hal olduk evlerine gittik oturduk falan şimdi bu bizim üçüncü dönemimizde gerçekten bana göre Tillo’nun 65 yıllık belediyecilik tarihinde 65 yıldır ilk defa bir şeyler kalıyor. Şükürler olsun Tillo’nun hepsi bir vücut oldu. Hepsi bizim yanımızda beraber düşünüyoruz beraber yiyoruz beraber içiyoruz beraber toplantı yapıyoruz her gece bir local de hep beraber bütün Tillolular beraberiz o dokunmanın da ne kadar da önemli olduğunu anladım inşallah biz bölge de inşallah Türkiye’de örnek bir ilçe olacağız, hepimiz beraberiz tek vücut’uz aynı şeyleri düşünmeye başladık. Şimdi tabii bu birliktelik bize daha çok güç vermeye başladı. Hakikatten işte arkadaşlar şunu söylüyorlar; (ya işte başkanım yükünüz arttı şu oldu bu oldu) ben buna inanmıyorum ben benim yükümün arttığına inanmıyorum o vatandaşımızın o güzel birlikteliği o güzel gönlü bizimle olsun yükümüz varsın olsun ağır olsun. Şimdi tillo’ya tabii hizmet ederken iki dönemdir hizmet ederken tillo da tamamlayamadığımız aslında bunlarında mutlaka eklenmesi gereken projelerimiz var.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın: İlçeye Hizmete Dair Bir Şey Yoktu, Şükürler Olsun Belediyeciliği Halkımızla Tanıştırdık 

Tillo’nun Bin Yıllık Su Sorununu Çözmek İçin Vizyon Projemiz Var

Tillo ilçesi için yeni yol ve yeni su kaynağı projesi olduğunu belirten Başkan Aydın, “Tillo’ya vatandaşa sorduğunuz zaman Tillo’da yeni bir yol lazım mı dediğimiz zaman veya Tillo’ya yeni bir su kaynağı dediğimiz zaman vatandaş bu beklenti içinde değil ama bizim vizyon olarak Tillo’nun bin yıllık su sorununu tamamen çözebilmek için ileriki yıllarda bize sorun çıkarmaması için Tillo’ya yeni bir su kaynağı projesine ihtiyacı olduğuna inanıyorum yeni bir yol projesine bu yaptığımız projelere ve yatırımlara katkı koyacak biraz daha konforun yükseltecek bir yol projesine ihtiyaç olduğuna inanmıyordum bizim finalde oynayacağımız mutlaka Tillo’nun yüzde sekseni kentsel dönüşüme geçirmemiz lazım olduğuna inanıyorum. Şükürler olsun Tillo’ya yeni yol projesini onaylattık Tillo’ya yeni su projesini onaylattık, Botan’dan yeni su hem Tillo’ya hem de Siirt’e, Siirt’inde su sorununu çözecek projenin ihalesi yapıldı Allah’ın izni ile hemen önümüzdeki dönemde de onun yapımını da başlayacağız.”

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın: İlçeye Hizmete Dair Bir Şey Yoktu, Şükürler Olsun Belediyeciliği Halkımızla Tanıştırdık 

“Tillo’ya Kentsel Dönüşüm”

Aydın, şöyle konuştu: “Şimdi final de Tillo’nun gerçekten ciddi bir kentsel dönüşüme girmesi lazım bazı kısımları geç ettik gelişmeye başladı. Yeni Tillo’da işte yüz iki yüz tane villa yapılıyor ama önümüzdeki yılda verdiğim ruhsatlardan biliyorum. Yılda üç yüz dört yüz beş yüz tane daha olacağını zaten verdiğimiz ruhsatlardan belli Tillo hızlı bir şekilde çalışıyor bizimde ona ayak uydurabilmemiz için işte su projesi ile yeni konforlu bir yol ile kentsel dönüşüm ile buna cevap vereceğiz. Tabi bu su projelerini yaparken bizim enerji harcamalarımız çok ciddi bir boyuta ulaşıyor daha çok yükseleceğini öngörüyorduk şükürler olsun üç dört senedir uğraştığımız bizim enerji projemiz güneş enerjisi projemiz de onaylandı. On, on beş gün önce onun tanıtımını yaptık ihalesine çıkıyoruz. Tillo’nun su ve enerji sorununu hepsini çözeceğiz. Hatta belediyemiz oradan para da kazanacak. Türkiye de üç yüz altmış tane belediye müracaat etti, yirmi iki tane belediyenin onaylandı bir tanesi de bizim şükürler olsun. İnşallah yakın zamanda da onu da hayata geçireceğiz. Yani yeni yol, yeni su projesi, kentsel dönüşüm ve enerji projeleri ile inşallah Tillo’nun bütün eksikliklerini tamamlayacağız o yaptığımız yatırımlara da konfor katacağız zaten Tillo çok kıymetlendi arazisi kıymetlendi yatırımcı gelmeye başladı. İstanbul’a gidip para kazanan insanlarımız gitti orada artık İstanbul’da ya da Ankara’da yaşamak istemiyor. Gelip buraya yerleşiyorlar şükürler olsun nüfusumuz da artmaya başladı.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın: İlçeye Hizmete Dair Bir Şey Yoktu, Şükürler Olsun Belediyeciliği Halkımızla Tanıştırdık 

“Burada Tillo’da işsizlik oranını yüzde beşin altına düşürdük”

Önce göçü durdurduk, şimdi yükselmeye başladık. Umudumuz o dur ki onu ön görüyoruz Allah’ın izni ile bizim nüfusumuz çok artacak arttıkça da ona cevap vereceğiz bütün ihalelerimiz bütün projelerimiz hepsi hazır biz belediyeciliği de çok iyi biliyoruz Tillo’nun ihtiyaçlarını da çok iyi biliyoruz ve bunları karşılamaya çalışıyoruz. Allah izin verirse Tillo’nun geleceğini çok çok parlak görüyoruz örnek bir ilçe de yapacağımıza inanıyoruz. Tillo’ya ilk başladığımızda çok büyük bir istihdam sorunu vardı zaten. Tillo’nun göç vermesinin büyük nedenlerinden biri de oydu. Buna biz karşılık verdik, Burada Tillo’da işsizlik oranını yüzde beşin altına düşürdük. Yani Türkiye’nin standartlarının çok altına düşürdük ve nüfus göçünü orada durdurduk. Gerçekten orada müthiş bir başarı elde ettik, sonra tabi geri dönüşler başladı ama tabi bu değilki biz böyle durunca işsizlik oranı yüzde beşin altında duracak diye bir şey yok ben belediye başkanı olduğum zaman burada on beş yaşındaki çocuk şimdi yirmi beş yaşına geldi arkasından geliyor bizimde bunlara karşılık vermemiz lazım yani biz onu ön görüyoruz.  tekrardan işsizlik oranı artmaya başlıcak bizden iş istiyecek şimdi onun içinde burada iki tane tekstil fabrikası açıyoruz bir santral kuruyoruz yeni arıtma sistemleri yapıyoruz orada istihdam olacak ve nüfusumuz biraz daha arttığı zaman mesela burada sağlık ocağı var onu devlet hastanesine çevireceğiz burada istihdam sağlayacağız burada banka şubesi getireceğiz orada istihdam sağlayacağız noter geldi postane gelecek bunlarla da istihdam sağlayacağız  ama en önemlisi küçük bir organize sanayi düşünüyoruz Allah izin verirse bu dönemimizde onu da yapıp ileride bu işsizlik karmaşasına bir daha girmememiz için bir daha talep olmaması için bunun önlemlerini biz şimdiden almaya çalışıyoruz şimdi yoktur ama ilerde olacağı varsayımı ile bunların önlemlerini alıyoruz.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN