Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın: İlçemizin Temel Sorunlarını Çözdük, Marka Olan İlçemizde Araziler Patlama Yaptı, İşsizliği Yüzde 5'e Düşürdük

Siirt'in yılda 1 milyon ziyaretçisi olan Tillo ilçesinde belediyenin çalışmaları aralıksız sürüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tillo Belediyesi ilçenin alt yapı ve üst yapı olmak üzere tüm temel sorunlarını çözerek, ilçeyi marka bir ilçe haline getirdi.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, ilçenin temel sorunlarının tamamını çözdüklerini böylece Tillo’yu marka bir yer haline getirdiklerini açıkladı.

“Tillo Hak Etiği Yerde Değildi”

Başkan Aydın, “Tillo Hak etiği yeri alamamıştı. Biz belediyenin başına gelir gelmez, Tillo’nun sorunlarını masaya yatırdık. Yapılması gerekenler için güçlü bir ekip kurduk. Teknik, proje anlamında ekibimiz çok iyi işler çıkarıyor ve takibini yapıyorlar. 1958 yılından beri Tillo’dan bir belediye kurulmuştu ama biz geldiğimizde Tillo’nun en temel sorunu bile çözülememişti. Belediye binası çok kötü durumdaydı, hizmet edilecek bir durumda değildi. Altyapısı zaten yapılamamıştı, mevcut olanlar da çökmüştü. Hizmet araçları bile yoktu. Bunların hepsini sıraladık ve çözmek için işe koyulduk. Altyapı sorunlarının hepsi çözüldü, belediye binası çok güzel bir hizmet verme konumuna geldi. Araç filomuzu ilçemize yetecek kadar genişlettik. Ekibimizle birlikte 30 projeyi hazırladık ve temel sorunlarımızı çözdük. Tillo’nun temel sorunlarını çözdük.” Dedi. 

“Tillo’nun Arazileri Patlama Yaptı”

Tillo’nun arazilerinde büyük bir patlama yaşandığını fiyatların neredeyse 10 katına çıktığını belirten Aydın, “İlçemizdeki araziler özellikle Siirt’te oturan vatandaşlar tarafından çok büyük rağbet görmeye başladı. Biz ilçemizde altyapı, kadastro, doğalgaz, kanalizasyon gibi belediyemizin üzerine ne düşüyorsa tamamladık, böylece ilçemiz marka haline geldi. Yeni imar çalışmalarımız devam ediyor, arazilerimiz değerlenmeye devam edecek. İlçemizde duble yol çalışması var, bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. İnşaallah bu yolu da tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“Tillo’ya Yılda 1 Milyon Ziyaretçi Geliyor, Yeni Oteller Kuracağız”

İlçeye yılda 1 milyon ziyaretçi geldiğini tespit ettiklerini belirten Başkan Aydın, “Emniyet kameralarından yaptığımız tespite göre ilçemize yılda 1 milyondan fazla ziyaretçi geliyor. Ziyaretçilerimizi ilçemizde daha çok tutma anlamında çalışmalarımız sürüyor. İlçemize gelen ziyaretçiler önceden neredeyse hiç durmadan gidiyordu şimdi yaptığımız çalışmalar sayesinde daha fazla durabiliyor. Ziyaretçilerimizi burada uzun süre tutmamız için oteller kurma projelerimiz var. Bunun için de tüm yatırımcıları ilçemize davet ediyoruz. Biz belediye olarak yatırımcılara hep öncü olduk. Daha önce buraya yatırım yapan iş adamları buradan kar ederek çıktı. Yatırımcılarımız için biz ne varsa, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Tüm yatırımcıları bu güzel ilçemize yatırım yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Tillo’da Kentsel Dönüşüm Projemiz Var”

5 yıl önce Tillo’da Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Aydın, “Kentsel Dönüşüm Projesi ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de sancılı geçiyor. Projemiz bakanlık tarafından onaylandı. İlçemizde pilot bir mahalle belirledik ve projeyi hazırlıyoruz. İnşaallah yakın zamanda ilk kazmayı vuracağız ve ilçemizin yüzde 80’inini dönüştürmek istiyoruz. Vatandaşlarımızla bu konuda anlaşacağımızı da umuyorum.” 

"İşsizliği Yüzde 5’e İndirdik"

İşsizlik problemini Tillo’da bitirme seviyesine getirdiklerini belirten Başkan Aydın, şöyle konuştu:

“Tillo ilçemizde işsizlik problemi bizi ciddi anlamda üzüyordu. İşsizlik problemini yüzde 100 çözemesek de yüzde 5’e kadar indirdik. İşsizlik sorununu şimdilik çözdük ama nüfus arttığı için ileriye dönük projeler de yapıyoruz. İlçemizde iki tekstil fabrikası 20 gündür faaliyete geçti. Şu an 60 kişiye istihdam sağladık. Bunu 150’ye çıkarmak istiyoruz. Fabrikalarımızı genişletip Siirt ve Tillo’da çok daha fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Daha farklı yatırımlar da yapmayı düşünüyoruz, onları da hayata geçirip Tillo’nun geleceğini daha parlak hale getireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Yetkin gözcü | 25 Temmuz 2023 15:16

    İlcenin mera sini satarak betonlasarak yaptin eski tillodan eser kalmadi ziyaret duvarini guya yeniledin estetikten uzak ruhsatsiz yuksek binalar s... Tillonun icine ama issizlik konusunda hakkini yiyemem

  • Bbbb | 25 Temmuz 2023 07:55

    Allah askiniza hasya nene türbesinde Bi su bile yok temizlik sıfır çöpler yerleder ne güvenlik var ne temizlikçi kale ustad ta aynı şekilde heryer çöp ulaşım sıkıntılı Bi servis var yetiş yetişe bilirsen onun dışında servisi bile yok

BUNLARA DA BAKIN