TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek

TBMM'de kabul edilen torba teklife göre, TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek. Özelleştirilen limanların kira süresi ise 49 yıla kadar uzatılacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

TBMM Genel Kurulu, 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 21 Aralık 2022'deki birinci bölümünde 7 maddenin kabul edilmesinin ardından kalan maddelerin görüşülmesi için Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bugün toplandı. Genel Kurul’da görüşülen ve oylamaya sunulan torba kanun teklifinin tüm maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kalan maddelerin görüşülmesi için toplandı. Kanun teklifinde, Hazine Ve Maliye Bakanlığı’nın borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edilmesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve TCDD'ye ait bazı limanların özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az sözleşme süreleri, 49 yıla kadar uzatılması ve BOTAŞ'ın borçlarının Hazineden görevlendirme bedeli alacaklarına karşılık mahsup edilerek silinmesi kabul edilmiş oldu. Teklifle birlikte ayrıca, özelleştirme devir işlemleri esnasında TEDAŞ'a devredilmiş olan alacaklarından, asıl alacak tutarı 2 bin lirayı aşmayan alacaklar ile ulaşılamayan, feshedilmiş, ticaret sicilinden terkin edilmiş ve tasfiye edilmiş aboneliklere ilişkin alacaklardan vazgeçilmesi ve TEDAŞ'a geçmiş dönem elektrik tüketiminden kaynaklanan borçlara ilişkin yapılandırma imkanı getirildi.

Milletvekillerinin gündem dışı söz almalarının ardından Genel Kurul’da grup başkanvekilleri değerlendirmelerde bulundu. Sonrasında ise gündeme geçildi. Torba kanun teklifinde yürütme maddesi olarak yer alan 14'üncü maddenin de oylama ile kabul edilmesiyle tüm maddeler kabul edildi ve yasalaştı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN