TBMM'de Tarihi ''Terörsüz Türkiye'' Adımı: Bahçeli ve Kurtulmuş Açıklama Yaptı
Ankara'da yoğun siyasi görüşme trafiği bugün de devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te bir araya geldi.
Görüşme saat 12.55 sıralarında başladı. Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin Meclis’te bir komisyon kurulması önerisinde bulunmuştu. Bu kapsamda yapılan görüşmenin ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Bahçeli açıklama yaptı.
Devlet Bahçeli, dün ayrıca DEM Parti heyetini kabul etmişti. Görüşmelerin, siyasi çözüm yolları ve Meclis’in daha etkin rol üstlenmesi yönünde önemli bir adım olduğu ifade edildi.
Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:
• Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettim, kendisinin terörsüz Türkiye konusunda katkıları büyüktür, bu nedenle kendisine teşekkür ettim.
• PKK’nın da silah bırakmayı kabul etmesiyle birlikte yeni bir süreç başlayacaktır.
• TBMM’de bütün siyasi partilerin temsil ettiği bir komisyon oluşturarak süreç takip edilecektir.
• Ümit ediyorum ki önümüzdeki süreçte TBMM bu tarihi süreci en güzel şekilde yerine getirecektir.
• Herhangi bir siyasi parti ve kanadın ortaya koyabileceği bir süreç ve al ver meselesi değildir. Gönüllü bir şekilde ilerletilecek bir süreçtir.
• Sorumluluk TBMM’dedir. Siyasi partilerin hepsini bu sürçe ortak olmaya davet ediyorum.
Komisyon kurulmasıyla ilgili değerlendirme yaptınız mı?
- Tabii ki yaptık, önümüzdeki günlerde şekillenecektir.
Bakmadan Geçme





